Nytt legorom

Hei!
Driver og bygger garasje i sommer, med loftsetasje. Planen er å ta dette til lego hobbyrom, med dertil tilhørende plassbygde bord for å sette opp et slags fantasyland mer enn en by, med tog og slott og skip osv.
Har mange tanker og ideer for dette i hodet, og tar meg selv stadig i å falle i egne tanker rundt dette midt i snekkeringa :stuck_out_tongue:
Likevel tenker jeg som så, lytt til erfarne fjellfolk, så ønkser inspill på ideer, råd osv.

Mvh. Håkon

Skal det bare brukes til å stille ut sett, eller bygger du også for frihånd/MOC?

Min første tanke angående ett LEGO rom for utstilling er å huske å gjøre det modulært slik at det er enkelt å bygge det om i fremtiden.

Du kan jo også lage layouten i flere “etasjer” for eksempel benytte rommet som er under bordene (for jeg antar du vil ha hovedlayouten på bordhøyde?).

Er jo også mulig å bruke luftrommet over layouten til for eksempel å henge romskip/fly etc. Kan da være lurt å ha tenkt ut noen finurlige saker for å henge ting fra? Skinne i taket? Kroker? Antar layouten blir på taket over selve garasjen og da har du helt sikkert ikke full takhøyde. Men kan uansett være lurt å tenke på å utnytte så mye som mulig av det rommet du har tilgjengelig.

Belysning. Dette får man aldri nok av. Dagens LED-paneler ala disse fra Elektroimportøren eller tilsvarende.

Send oss bilder når rommet begynner å ta form. Er alltid morsomt å se utviklingen på slike ting og få ideer til hva man selv kan gjøre.

Største andelen er nok sett, men det er en andel av mocs og noe mods av sett hvis jeg føler for tilpasninger. Håper på mer mocs etterhvert, men innser at selv om legosamlinga fra jeg var liten er av grei størrelse, er det på langt nær nok til alle ideer jeg har nå.

Takk for tips. Det med å gjøre det modulært er noe jeg ikke har tenkt på må jeg innrømme, men ser at dette kan være lurt.

Når det gjelder bord så blir det etasjer ja, ser for meg eks undervannsdel under noe, repoer opp over hovedhøyde for feks ay disneyslottet skal stå på en høyde osv. Rommet blir avlangt så blir nok å plassbygge langs veggen.
Har allerede begynt å tenke på hva jeg skal kle rommet med, mtp å feste kroker etc i taket for fly. Har noen starwars greier som hadde tatt seg best ut hengende. Det med skinne var heller ikke en dum tanke. Takhøyden er 189 med skråtak, men har hevet garasjen noe slik at denne høyden er over 1,1m bredde før skråen.
Skal sjekke ut disse ledpanelene. Har egentlig tenkt spotter, først og fremst pga takhøyde.

Kan prøve å få opp et par bilder ila dagen, får iallefall en følelse av form og fasong på rommet nå. Innredning av loftet blir nok senhøst/vinterjobb, har håp om å være ferdig iallefall til jul. Kan oppdatere litt her underveis med bilder :slight_smile:

Kult.

Led-lister er veldig bra. Brukt slike på lave loftsetasjer selv. Gir godt med lys og tar minimalt med plass.

Sånn av egeninteresse, har du tegninger på garasje du kan dele? Skal bygge selv i løpet av ett års tid og trenger masse inspirasjon.

Her er noen bilder tatt nå. Mye som står igjen før det blir legorom her, men svært fornøyd med å ha kommet så langt når ferien avsluttes ikveld :slight_smile:

Ledlister har også vært i tankene mine, men har lite erfaring utenom skapbelysning så er kjekt å høre det funker i slike rom :slight_smile:

Prøvde å laste opp pdf med tegninger, men pga størrelsesbegrensing på filer her måtte jeg screenshotte hver side :stuck_out_tongue: dette er 3d tegninger av reisverket fra lokal leverandør. Garasjen er 7m lang, 6 bred. Loftet er som nevnt 189 takhøyde over 1,1 m bredde, og det er 3 m mellom kneveggene som er på 122 cm høyde (mener jeg å huske)

Det vil vel være naturlig å ha byggebord under vinduet for å utnytte også det naturlige lyset mest mulig. Greit å tenke på at flaten du skal bygge på bør være stor nok til å kunne ha det du bygger, løse klosser og instruksjoner (når det er sett du bygger). Det finnes jo haugevis av måter å oppbevare løsklossene sine, min anbefaling er å tenke at de skal være lett tilgjengelig når du bygger, i størst mulig grad slik at du når dem fra byggeplassen ved å snu eller trille litt på stolen. Altså et så kompakt område som mulig :smiley:

Garasjeloftet skrider frem litt etter litt. Dagens siste jobb var å begynne panelering som dere ser av bildene her. Legger ved noe mer så dere ser litt av famgangen som har vært i høst. Veggene kles i rudpanel/underpanel.

Med dette vil jeg bare ønske alle en god førjulstid og håper legofolket får en god julehøytid :slight_smile:

Måtte visst dele opp for å få med mer

Hei!
Prosjekt legoloftet går sakte men sikkert fremover. Denne kulda gjør ikke alltid jobben like fristende, selv om det er godt og varmt på loftet med ny panelovn.
Legger ved noen bilder tatt idag for de som er intressert.
Tanken min er å plassbygge bord med osb plater langs veggene i en hesteskoform under vinduet og ut mot midten av rommet på hver side, og ha repoer over/under. Midten er omtrentlig der hvor inspeksjonslukene er montert, som kan sees på bildet. I tillegg tenker jeg å ha en ekstra lengde videre til arbeidsbord. Har kjøpt inn en gamingstol til formålet, ellers er det litt snacks som skal kjøpes inn når det er klart for det.

Følger med interesse :smiley:

Hyggelig å høre :slight_smile:

Nå begynner det virkelig å ta form som et legorom, så tenkte tiden var inne for en liten bildeoppdatering. Hovedbordet er nå ferdig konstruert, og også arbeidsbordet som er en forlengelse av hovedbordet. Tenker å lage noen repoer til å ha oppå som er flyttbare/ikke festet til bordet, også har jeg litt lyst til å lage en løsning for at togene også kan kjøre under og komme opp igjen.
Vekdig gøy å drive når man er så nær, merker at jeg får endel nye ideer og at det kribler litt i fingra etter å bygge med klsser og ikke bare tre.

Spennende. Jeg lå litt foran deg i løypen, men ser du har tatt meg igjen nå. Jeg har litt for mange prosjekter på en gang.
Jeg har ikke begynt på bordene enda og tenker å bygge frittstående bord med en hylle til esker, så to etasjer til Lego. Tenker som deg å kjøre tog ned en etasje i deler av byen da høyden er en utfordring med det lave taket. Lurer på om jeg har litt mer bredde og tenkte og lage en halvøy ut i tillegg til bord langs veggen.

Jeg har omtrent samme garasjetype, men min er “uinnredet”. Jeg har bare lagt gulv; garasjen er ikke isolert engang, så jeg har ikke mye å fare med i denne diskusjonen. Men jeg har gått til innkjøp av hele 9 bord fra IKEA som passer ypperlig til formålet: Hvert bord har ganske nøyaktig plass til 5x3 baseplater (32x32). For meg som ikke akkurat er noen snekker så var dette en enkel og grei løsning. Jeg kan da flytte og vende på bordene som jeg vil hvis jeg ønsker en annen form på utstillingen. For ikke å snakke om at bordene kan hentes ned og brukes til selskaper og slikt også, når det er påkrevet med ekstra bordplass, noe som gjorde at jeg fikk ført noen av dem på husholdningsbudsjettet istedet for hobbybudsjettet! :sunglasses:

ikea.com/no/no/p/melltorp-b … s19011777/

Det rommet der var jo riktig så flott Magking, rene stua! Det har gått litt i rykk og napp her, men nå nærmer det seg endelig. Har gjort ferdig bordene og bena er beisert, samt vaska ut rommet for vesentlig av byggestøv. Tenkte å kjøpe inn filt imorgen til å kle bordplatene med.
Kan hende ditt er bredere i fullhøyde, loftet her er 1,10 m bredt over det flate i taket, og rommet er 3m bredt fra vegg til vegg. Ser du også har gått for spotter i taket. Sålangt fpornøyd med det, virker til å gi et behagelig og passe lys. Skal ha egen skrivebordslampe ved arbeidsbordet uansett.

Raggsokk, det er jo et godt utgangspunk. Klart du kan bidra, alle innspill er gode inspill her. Du har jo alt som trengs hvis du ønsker å ta steget videre med rommet med tida.

Legger ut noen nye bilder når filten er på plass

Kommer med en update etter ringes stund. Lar bildene prate for seg. Pågående bygging akk nå er det nye Lions castle, men som fremgår her så er det mye uferdig og noe under montering