Mars byggekonkurranse 2022.

Hei igjen!
Reisen går videre til 1950-tallet. Et tiår som kan huskes for mange milepæler og utviklinger hos TLG.
I 1951 kommer “Ferguson traktoren” og er en stor suksess. “ABB” – Automatic Binding Bricks skifter navn til “LEGO-klosser” I 1953. I 1954 blir “LEGO” som ord offisielt registrert i Danmark. I 1955 introduserer LEGO “LEGO-system i lek” ved å produsere en “byplan”, en plastmatte med inntegnede veier og bygninger som barn kan bruke til å organisere sine bygg og biler i en urban setting. By-temaet blir opprettet. LEGO-trær finner også veien inn I LEGO-sett. I 1958 patenterer LEGO 2x4 klossen slik vi kjenner den i dag. Dører og vinduer ble også produsert for å gi modeller et mer realistisk utseende, i tillegg til skrå takbrikker. 1958 ble også et problemår igjen da trelekeverkstedet brant ned for tredge gang og LEGO begynte å vurdere å gå over til kun plastleker. I 1959 begynner LEGO endelig å nå barn utenfor Danmark, nemlig Norge, Sveits, Tyskland, Storbritannia, Frankrike og Sverige, for å gi barn muligheten til å lage deres egne verdener.
Så hva vil du bygge? En replika av “Ferguson”? Nok et nedbrent verksted? Din favoritt by-bygning fra epoken, kanskje oppgradert og modernisert til dagens standard? En bygate med trær og flagg? En kjempestor 2x4 kloss? Et rom fullt av designere som lager nye sett? Bare fantasien setter grenser!

Maks areal er 1024 knotter, men du kan distribuere disse i ønsket fasong. Overheng er tillatt.
Ingen høydebegrensning, bygg så høyt du føler er nødvendig for å uttrykke ideen din.
Kun ekte klosser er tillatt, ingen digitale bidrag. Custom elementer er ikke lov.
Konkurransen er åpen for alle, man trenger ikke å være betalende medlem av Brikkelauget.
Avstemning for å avgjøre de tre beste bidragene vil foregå i en egen tråd der medlemmene av Brikkelauget kan stemme. Etter at avstemningen er avsluttet vil resultatene bli annonsert her.
Hvis det er for få bidrag (tre eller færre), vil kun modellen med flest stemmer få premie.
Man kan delta med så mange modeller man vil, men man kan kun motta premie for ett bidrag.
Modeller må være nye og kan ikke ha deltatt i tidligere konkurranser eller vært postet online før. De må være bygget for denne konkurransen.
For å delta, post ett bilde (maks 800x600) i denne tråden, og legge gjerne inn link til hvor vi kan se flere bilder av modellen (f.eks på flickr eller photobucket), eller høyere oppløsning av bildene.
Alle som blir med i konkurransen, godkjenner at Brikkelauget kan bruke bidraget på sosiale medier. Skaperen (og eventuelt fotografen, hvis det ikke er samme person) blir kreditert med nick eller brukernavn.
Premier kan sendes i posten, hentes i Oslo eller på PKH i Trondheim.
Vinnere vil bli kontaktet via PM for informasjon om tilsending av premie.
Konkurransen er åpen for bidrag til 31.03.2022 kl 23:59:59.
Avstemningen vil være åpen i 2 uker etter at fristen er over og resultatene postes her i denne tråden.
Premier til vinnerne er custom designede torsoer og 1x8 klosser.
Lykke til! :sunglasses:

So, :eyes::sweat_smile:

Mitt bidrag, et utsnitt av en byplan med noen HO-skala biler og paddeflate trær ala de LEGO produserte på den tiden.


Retro 50s town plan by Cecilie Fritzvold, on Flickr

Så, bare ett bidrag. Gratulerer Cecilie!