Mandal Brikkeklubb sin første event i Januar.... trips og ticks?

Hei :slight_smile:

Vi i Mandal Brikkeklubb skal dra i gang får første aktivitet i januar. Vi er en liten klubb som prøver å skape et miljø for AFOL’s på sørlandet, og vi ønsker at våre medlemmer skal støtte opp under Brikkelauget.

Vi tenkte å ha kjøretøy (biler) som tema, creator expert, technic, speed racers, og lage til en byggeplass/lekeområde for barna med diverse hjul, plater og klosser så de kan bygge mens de voksne kan kikke litt. Det blir også mulighet for å prøve de kjøretøyene som har motor/fjernstyring.

Vi vil lage noen små postkort med litt info om de ulike kjøretøyene, pluss litt fun fact dersom vi finner det.

Vi har også tenkt å lage til noe informasjon materiell som de voksne kan få med seg, om klubben og om AFOL miljøet generelt.

Det er nok mange her inne som har mye erfaring å dele, og vi tar imot alle tips og råd med takk :slight_smile:

Regner med det er ganske høy terskel for å få til noe støtte fra LEGO ettersom Lekebutikken i Mandal (hvor utstillingen skal avholdes) er en liten selvstendig butikk og vi er en enda mindre klubb. Noen som vet om det går an å få sponset noe fra LEGO?

Og har du tenkt deg til Mandal lørdag 21. januar så er du hjertelig velkommen.

Vi er også på facebook, og en hver støtte/likes der settes stor pris på.

Hilsen
Monica og Espen
Mandal Brikkeklubb

1 Like

Det første er vel bevegelse. Fjernstyrte biler er skikkelig kult, men dere bør sette av en - to biler til prøvekjøring med en begrenset bane. Og en ansvarlig som passer på kø og at ikke ett barn vil kjøre bilen veldig lenge så de bak i køen ikke får forsøkt. Gi en gitt tid og opptetthold den på en høflig men bestemt måte, og ignorer hyl fra barn som “VIL MERE!”. De aller fleste barna er veldig greie på slikt, men det finnes alltid noen som ikke gir seg.

Både voksne og barn vil pelle på og forsøke å kjøre bilene, da de vil forutsette at “det er jo butikkens, det må de regne med”. Dette har vi hørt mange ganger både i butikker og på helt uavhengige utstillinger. Pass på LEGOen deres og gi beskjed om at de kan se, men ikke røre. Og hvis noen barn oppfører seg som du nettopp drepte marsvinet deres fordi du sa at de ikke kunne kjøre bilen og dra av klosser, så er dette helt normalt. De må bare lære å høre “nei”. Det er lettere hvis du smiler og forklarer at et er din bil som du er veldig stolt av, så de kan se så mye de vil, men man må være forsiktig med dem.

Litt avhengig av hvor mange dere er, ta gjerne skift slik at noen alltid passer på LEGOen mens andre har lunsj.

Bruk tid på å snakke til foreldre om LEGO som hobby og hvorfor dette er et flott prosjekt både som voksen og som noe man kan gjøre sammen med barna. En god del AFOL trenger sin første unnskyldning til å kjøpe et sett. Men snakk opp det å bygge for egen glede også. Det er en fin måte å slappe av på, gjøre noe kreativt og skape noe.

Det er kanskje litt usannsynlig i en lekebutikk, men vi har fått et økende antall unge dyktige AFOLs de siste årene. Vi har 15 års aldersgrense for å bli medlem, men om du skal være med på eventer, må du ha med deg en voksen til du er 18. Hvis dere møtes for å bygge, kan det være lurt å sett 18 år. Og dere vil bli spurt av flere foreldre om ikke deres 7 år gamle sønn kan bli med, så det er greit å ha blitt enige på forhånd hvilken aldersgrense dere kan godta medlemmer.

Jeg har ingen erfaring med støtte fra LEGO, da det ikke er mitt ansvar, men de er ganske strenge.

2 Likes

Takk for gode innspill @KristinK :slight_smile: Her var det mange gode poeng som vi må ta med oss!