Lego og rollespill ( D&D, Pathfinder, TOR, Star Wars m.m.)

Hei! Er det flere her som bruker Lego til rollespill?

Jeg har brukt det ganske mye tidligere, men det er avhengig av at man bruker et brett/kart for kamper og at de andre i gruppa ikke får Legoen i halsen (figurativt. Noen få misliker Lego ganske sterkt).

Og så er det jo mange grupper som spiller over nettet, og der går det selvfølgelig helelektronisk med f.eks. Foundry eller Roll20 e.l.

Fordelen med Lego minifigurer er at de er modulære/forandrbare (nytt våpen? Ny skjorte? Enkelt!), man slipper(!) å male de. Ulempen er at de er litt større en “standard” 28mm miniatyrer, så man bør ha litt større rutenett. På bildene nedenfor ser det 1½ tommers heksagonalt rutenett, mens 1" er mye mer vanlig.Eg apilte ein periode D&D med legofigurer, og bygde rommene med lego (bare plates og bricks til å vise kor veggene var + noe møbler om nødvendig). Fungerte sånn sett greit, men gjekk over til å spille med miniatyrfigurer etterkvart som eg fekk til ett oppsett med det. Har 3D printa noen mini baser med lego studs til å bruke lego figurer, men ikkje egentlig brukt dei.
Utenom det så husker eg me lagde ein form for wargame når me var små, med litt veldig lause regler. Kunne tenkt meg å videreutvikla noe form for regelsett for å kunne bruke faktiske lego sett og figurer i ein form for rpg eller wargame (eller begge deler for den sakt skyld), som ikkje gjorde det for komplisert, men fiksa litt opp i kaoset med rein lek.