Happy Patent Day

Kjære alle sammen.
For 62 år siden, i dag - den 28. januar 1958 - søker LEGO®-eier Godtfred Kirk Christiansen om patent angående en oppfinnelse som uten tvil er en av de største milepælene i LEGO Gruppens historie. Men - i motsetning til hva mange kanskje tror, handler ikke patentsøknaden om oppfinnelsen av bare en bestemt type murstein. Snarere dekker patentet et byggesystem eller en byggemetode der to eller flere sammenbyggende bygningselementer av plast “… kan settes sammen i et stort antall gjensidig forskjellige posisjoner …” (Sitat fra den originale danske patentsøknaden).
Av den grunn dekker patentet også flere forskjellige brikkedesign, hvorav noen kan sees på disse bildene. Fellesnevneren for disse forskjellige brikkedesignene er at hver eneste en av designene sikrer at brikken har akkurat den rette clutchkraften, og at brikkene har muligheten til å feste seg sammen - som om de er limt.
Altså: Happy Patent Day - til LEGO-brikken - men spesielt til det fantastiske sammenkoblingsprinsippet som kombinert med “LEGO System in Play” gir oss uendelige byggemuligheter

Sitert og oversatt fra lan.lego.com