April byggekonkurranse 2022

Velkommen til 60-tallet! En tid for endringer rundt i verden. Soulmusikk, slengbukser og hockeysveis… Og når det kommer til LEGO, igjen et tiår med mange nye produkter i sortimentet.
På 1960-tallet hadde LEGO igjen, men heldigvis for siste gang, en brann, denne gangen på lageret. Produksjonen av treleker opphører og LEGO over til kun plast. Dagny Holm, en utrolig flink LEGO-bygger og oppfinner blir ansatt I 1961. Med borger, klossebygde figurer, dyr og bygninger revolusjonerte hun kunsten å bygge modeller. En av de aller første mesterbyggerne. LEGO-hjulets oppfinnelse i 1962 var en milepæl. På den tiden ble to og to hjul holdt sammen av en liten metallstang. I 1963 kom Modulex, som først ble laget fordi Godtfred Kirk Christiansens husdesign-idé ikke ble nøyaktig nok med vanlige klosser, men som endte opp med å bli brukt av arkitekter og designere.
Etter bygninger og biler kom også tog i 1966. Først 4.5V tog som deretter ble oppgradert til 12V tog med transformatorer og strømførende skinner i 1969. I Billund åpnet det første LEGOLAND i 1968 takket være hardt arbeid og idéer av Dagny Holm og Arnold Boutrup. Alle disse togene trengte bedre løsninger for å koble sammen vogner, noe som ledet til introdusksjonen av klosser med magneter i 1968. DUPLO ble introdusert i 1969, kompatible med LEGO System og med en skala på 2:1 til vanlige klosser.
Så mange ting som skjedde på 60-tallet? Mye mer komplekse deler, LEGO tilgjengelig i hele 42 land, instruksjonsmanualer til sett erstattet å måtte bygge kun etter bildet på esken…
Så var det deg da, kjære AFOL og LEGO-klossebeundrer. Er du en tog-fan? Kan du se for deg en oppgradering til 60-tallets togsett? Miniland-figurer og scener er kanskje din greie? DUPLO er noe mange barn har startet med, la deg inspirere av de minste og bygg noe fantastisk. Godtfred Kirk Christiansen som pusler med Modulex for å finne den beste hus-modellen. En æra der vi kan ta et dypdykk i så mange innovative og banebrytende utviklinger for LEGO.

Maks areal er 1024 knotter, men du kan distribuere disse i ønsket fasong. Overheng er tillatt.
Ingen høydebegrensning, bygg så høyt du føler er nødvendig for å uttrykke ideen din.
Kun ekte klosser er tillatt, ingen digitale bidrag. Custom elementer er ikke lov.
Konkurransen er åpen for alle, man trenger ikke å være betalende medlem av Brikkelauget.
Avstemning for å avgjøre de tre beste bidragene vil foregå i en egen tråd der medlemmene av Brikkelauget kan stemme. Etter at avstemningen er avsluttet vil resultatene bli annonsert her.
Hvis det er for få bidrag (tre eller færre), vil kun modellen med flest stemmer få premie.
Man kan delta med så mange modeller man vil, men man kan kun motta premie for ett bidrag.
Modeller må være nye og kan ikke ha deltatt i tidligere konkurranser eller vært postet online før. De må være bygget for denne konkurransen.
For å delta, post ett bilde (maks 800x600) i denne tråden, og legge gjerne inn link til hvor vi kan se flere bilder av modellen (f.eks på flickr eller photobucket), eller høyere oppløsning av bildene.
Alle som blir med i konkurransen, godkjenner at Brikkelauget kan bruke bidraget på sosiale medier. Skaperen (og eventuelt fotografen, hvis det ikke er samme person) blir kreditert med nick eller brukernavn.
Premier kan sendes i posten, hentes i Oslo eller på PKH i Trondheim.
Vinnere vil bli kontaktet via PM for informasjon om tilsending av premie.
Konkurransen er åpen for bidrag til 30.04.2022 kl 23:59:59.
Avstemningen vil være åpen i 2 uker etter at fristen er over og resultatene postes her i denne tråden.
Premier til vinnerne er custom designede torsoer og 1x8 klosser.
Lykke til! :sunglasses:

2 Likes


Dobbel høyde, bredde og lengde: Duplo

4 Likes

Mitt bidrag er en oppgradert versjon av Set 022-2: Doll Furniture, et sett fra 1965.
60s furniture by Cecilie Fritzvold, on Flickr

6 Likes

Trelekefabrikken brenner

4 Likes

Bedre sent enn enda senere. :slight_smile: Her er mitt bidrag. Legolands miniland i minifig scala. Legoland Miniland by Sigmund Haugland, on Flickr

6 Likes

I 1968 åpnet Legoland Billund. Det sorte lokomotivet har gått siden dag 1 og kan fortsatt oppleves i 2022.

4 Likes


Hus Lego fra 60 tallet

3 Likes

Legotraktor fra 60 tallet

4 Likes

Takk for alle bidrag. :sunglasses:
I løpet av de neste ukene vil det bli en avstemning blandt medlemmene av Brikkelauget gjennom en anonym forum avstemmning. Resultatet vil bli postet i denne tråden.

1 Like

Gratulerer Cecilie, Crescentius og Laphroag!

3 Likes