Technic - Idédugnad

Vel, siden det ikke var så stor fart i dette forumet enda så får jeg starte litt forsiktig her Smile
Ser ut til at de som er medlemer her til nå bygger mest “by-stil” (city) og lignende. Selv er jeg mest interesert i teknikk og tekniske innretninger. Forsøker jo derfor å lage disse i LEGO så godt jeg kan.
LEGO samlinga mi gir også intrykk av at det er Technic LEGO jeg samler mest på Wink
Men nå holder jeg å gå nesten tom for ideer for hva jeg skal bygge.
Har en liten idé som jeg ville lufte litt her for å høre om dere hadde noen tips og triks til hvordan jeg kunne gjenomføre denne.
Det jeg hadde i tanken var ett 4 eller 6 hjulet kjøretøy med drift på flest mulig hjulsett, og kansje tilogmed styring i begge ender.
Så langt er det jo helt greit.
Vil jo selvsagt gjøre det litt mer avansert enn som så og slenger inn litt uavhengig fjæring. Dette er jo også en enkel sak å lage.
Men nå kommer en liten artig vri jeg har tenkt på:
Jeg vil at den skal kunne løfte på hjulene i enten den ene enden eller begge endene i tilfelle den kommer til en høy kant. På den måten vil den lettere kunne klatre over høye kanter.
Jeg har to stykk RCX’er og 2 lys-sensorer, 2 rotasjons sensorer og en mengde tuchsensorerog motorer i forskjellige størrelser tilgjengelig. Har også hjul i mange forskjellige størrelser, så matrialer å bygge av skulle ikke være begrensingen. Pnaumatikk har jeg også en god del av.
Noen som har noen glupe ideer? Idea
Eller kansje dere allerede har sett en slik farkost i virkelig størrelse eller bilder av slike i full størrelse eller av LEGO?

Som alltid er det noen andre som har tenkt på det samme. Smile
Jeg har sett flere robotkjøretøyer som har forskjellige varianter av
flerhjulsstyring og noen som egner seg i terreng og/eller trapper etc.
Søk og du vil finne…
Jeg har dessverre ikke noen linker for hånden.
Poster igjen hvis/når jeg finner.

Her:
http://www.marioferrari.org/shrimp/shrimp.html
http://planetary.org/rrgtm/mars-station_rovers.html
http://www.magneticpie.com/LEGO/models/yogiCub/yogiCubHome.html
http://technicpuppy.miguelagullo.net/index.html
Søk etter lego shrimp på Google, så finner du fler…

Takk for de linkene, jeg har nok sett dem før (men for lenge siden), for det var nok den Shrimp saken som gav meg denne ideen. Men ingen av disse har ett “vanlig” kjøretøy dvs med vanlig rack&pinion styring og vanlig hjulopheng.
Men det er mye fint å se på de sidene der. Liker spesielt den Yogi Cub saken. Morsom design og STOR Smile
Tanken min var å ha en form for sensor på hvert hjul foran, når dette hjulet ble løftet over en viss grense, så ville pnaumatikk eller noe annet løfte hjulet enda mer. Eller kansje bare en lys-sensor foran som reagerer på ting som kommer i veien foran…
Men iallfall vil jeg at bare ett hjul skal løfte seg av gangen. Dermed så holder den balansen litt lettere.

Jeg liker konseptet. Selv jobber jeg med et “trappetroll” som skal klatre opp trapper på egenhånd uten annen styring/teknikk enn mekanikk og pneumatikk (altså null elektronikk). Denne maskinen skal selv ikke begynne å klatre før den kommer til trappa (full størrelse på trappa selvsagt). Bilder av maskinen min kommer…

Loderunner, gleder meg til å høre mer til det prosjektet ditt med en trappeklatrer. Har tenkt på saken selv, men har egentlig lagt den ideen på is for en stund. Har ingen trapp å teste den i…
Kikket litt på hjemmesida di, var masse fine kreasjoner der.