Storsamleren

Daws, I drenge og piger!
Jeg trenger kontakt med han storsamleren i Vinstra el. deromkring.
Det skal lages en katalog over alle Legosett, og da vil man ikke ha kopier av digitale bilder, men fotografere originale esker og sett.
Trykt katalog, altså.
Hilsen
Michael

Spennende prosjekt, en slik bok kunne jeg tenkt meg å hatt.
Men hvorfor ikke kopier av digitale bilder, forresten? Det må vel være mye å oppdrive på nett. De blir jo et enormt stykke arbeid å begynne fra scratch.
Jeg har noen Star Wars-esker liggende, om det kan være interessant.

Daws!
Dem trenger mere de sjeldne sett: promosett, dacta-sett, dobbel-pakninger, us-only…side opp og side ned av ting æ aldri har hørt, lest eller drømt om. Og dem har vært i arkivet i Billund, men disse set har Lego kun info om i en lsite.
Å ta internet-bilder strider mit opphavsretten. Og ev. mot kvaliteten.
Æ veit ikkje om dem vil ta bilder av uåpna set eller om en hel eske er bra nok.
Uåpna i hvertfall, når det er dobbel/triple-pakninger.
Hilsen
Michael

Michael wrote:
Å ta internet-bilder strider mit opphavsretten. Det er klart, men det er vel ikke verre enn å spørre opphavsmann hvis man kommer over et godt bilde? Det er sikkert ikke alle fotografer som vokter over bildene sine som om de var platina.
Michael skrev:
Dem trenger Hvem er det som står bak prosjektet, forresten?

Daws!
To tyske legosamlere.
Muligens flere.
Hilsen
Micha

står om han i gd lokalavisen for lillehammer og g.dalen .Han har over 3000 legosett . det står har samlet lego siden starten.noen større??

aajejo wrote:
står om han i gd lokalavisen for lillehammer og g.dalen .Han har over 3000 legosett . det står har samlet lego siden starten.noen større??
3000!?!??!?!? Geee... Shocked har bare 300 jeg Embarassed Misunnelig? Jepp. Finnes artikkelen online? Hadde vært skøy å lest:)

finner den ikke online men har tatt vare påavisen skal skanne den.

aajejo wrote:
finner den ikke online men har tatt vare påavisen skal skanne den.
Cool:)

Daws, I drenge og tøser!
Takk for hjelpen. Det fører vel til noko, helst til muligheten for noen tyske fotografer å ta seg en tur dit og knipse i vei.
3000 er ikke så forferdelig mange. Æ tviler faktisk om det er alle siden 1970.
Dacta, Duplo, Promoset, det gjemmer seg mange rariteter der.
Uansett er det en meget bra samling.
Denne trykte katalogen kan ikke bare ta og tjuvlåne bilder fra internett, dem er nødt til å ha egne bilder.
I Danmark, så vet en Lego-selger å berette, finnes det en samler som ha alle Legosett i uåpnede esker siden 1952. Og der er (eller var, historien er ikkje heilt ny) flere enn Lego Billund har/hadde. Etterhvert har dem jo et eget Lego-museum (som saktens kan ha ødelagt prisnivået hos ebay…). Og det var ikkje mange, om noen, sett i de første år som det ble slutt med før 1952. Men så vet ikkje æ om denne danske samleren har fortsatt etter at historien ble fortalt. Vi satser på det.
Så kan man diskutere, ka man teller med som Legosett.
Alle trelekene dem lagde inntil 1959 (eller deromkring), inkl. lisensprodukter som Samsonite, Norske byggepinner? Hadde alle pakker/esker med Lego-klosser oppi settnumre i begynnelsen?
Bricklink teller jo alskens reklameeffekter med som sett. Det synes æ blir galt. Og når dem nu selger løse klosser i 100-pakninger fra Lego factory, er det ikkje?, så får dem jo egne numre, men æ vil ikkje telle dem som sett.
Diskuteres kan også alle de sett, som har to og flere numre (f. eks. US vs. EUR), men er identiske. Eller dem som finnes både i eske og i pose, med 1 nr. og identiske eller med to numre.
Æ fører slike opp i mi liste og teller dem med, hvis æ har to eksemplarer.
Teoretisk sett så har man jo også mange sett i form av løse deler, men uten eske og byggeveiledning, særlig de mange små-esker med klosser, som ikke utgjorde noko modell. Noen av dem har æ listeført. Såkalt listefyll?
Hilsen
Michael

Michael wrote:
3000 er ikke så forferdelig mange.
Tja, side navnet på storsamleren ble offentliggjort, var det jo fristende å google for å få bekreftet at ikke noe artikkel var tilgjengelig online. Imidlertid ser det ut til at storsamleren har plassproblemer i huset sitt.. da det ligger i all offentlighet at han har fått avslag fra komunen på sin søknad om dispensasjon for oppføring av tilbygg... tveit