Statue of Liberty MOD med trapp inni

Ideen her var å bygge en variant av Statue of Liberty uten tilgang på mange kostbare 2x2 hjørneklosser i fargen sand green. Alternativene 1x2, 1x3, 1x4 og 1x6 var billigere, men så trenger disse støtte inni for å holde dette sammen. Jeg valgte hvite klosser inni, og så ble det plass til en trapp overover til hodet slik som på originalen. Det er riktignok trangere oppover trappa med denne størrelsen, og heis ble det ikke plass til. Det måtte bli stige det siste stykket opp på hodet. Nederst er det lagt til en sokkel på en 32x32 plate, og denne inneholder billettsalg, et oppholdsrom samt et lite rom som vi alle må besøke av og til. Dessuten har jeg lagt til noen figurer som er i ferd med å rappelere nedover.

Åhhh vakkert!!
Kan jeg få se bilde av hele satt sammen? :smiley:

Her er et bilde av hele Statue of Liberty MOD inkludert sokkel med inngang til trappen oppover. Vekten inkludert sokkel er 4960 gram, og jeg tror større hulrom inni har bidratt til at vekten synes redusert sammenlignet med originalen. Med unntak av luka oppå hodet er den bygget med samme utvendige form, men den er satt sammen med et alternativt utvalg klosser for å begrense behovet for kloss 2x2 hjørne. Tilsvarende som for Brick Bank MOD med en ekstra tredre etasje med casino ser en her lite til detaljene innvendig.

Kul måte å integrere statuen inn i en modul-gate! :smiley:
Den er jo bæl-høy, da! :open_mouth:

Tilsvarende ide her hvor en Vestas MOD er bygd med trapp inni vindmølla med luke på toppen. Døra nederst er ikke satt på da jeg hadde en ide om å fotografere ned langs stigen for så å se lyset komme inn nederst. Jeg kunne se dette uten at jeg fikk fram denne effekten på bildet. Dessuten er de store panelene i fjellet byttet ut med mindre klosser i litt varierende farger.

Veldig kule modeller!
Jeg har frihetsgudinna selv og lurte i begynnelsen hvorfor den ikke var laget så hul innvendig at det ble plass til en trapp der, slik som du har laget.
Men utfordringa er jo at det er svært få som ser at den er hul… du må liksom løfte av deler av den for å vise at den faktisk er hul. Og det er jo litt synd når man har lagt så mye arbeid på interiøret.

Kanskje splitten skulle vært vertikal slik at man fikk sett ett tverrsnitt av statuen fra siden? :slight_smile:

Jeg hadde disse tankene når jeg bygde Kirkegårdsvegen 14 og 16 (noen bolighus jeg har bygd tidligere). KGV14 som er simplest utvendig gikk veldig kjapt å bygge så da la jeg også inn litt ekstra arbeid på interiøret. Der var det jo heldigvis vindu, og med en del belysning på innsiden så kunne jo folk nyte innsiden sett fra utsiden :slight_smile:
Men når jeg kom til KGV16 som jeg brukte mye tid på eksteriøret så ble jeg rett å slett lei og giddet ikke lage noe interiør. Men der var planen i utgangspunktet at modellen skulle splittes vertikalt for å vise innsiden. Selve den vertikale splitten hadde jeg, men ingen interiør. (Begge bygg er revet nå…)

Har du noen Flickr konto eller ett sted hvor du har lagt ut mer bilder av statuen?

Takk for fine kommentarer. Jeg er ingen fotograf og har ikke flere bilder, men jeg har en LDD modell dersom det er av interesse. Det var en utfordring å finne ut hvor trappa skulle begynne for å følge formen oppover på best mulig måte, og jeg har neppe funnet den optimale løsningen her. Ideen med luke på toppen er ikke tilstrekkelig til å se at statuen har hulrom med trapp inni. Jeg vurderte 5 vinduer over ansiktet tilsvarende originalen i New York, men med kun 3x2x1 tilgjengelig i sand green ble det litt høyt.

Statuen var en gave fra Frankrike, fagverket som bærer statuen ble dimensjonert av Gustave Eiffel og kopperplatene utenpå kom fra en gruve på Karmøy.

Jeg forstår godt at en kan gå lei etter å ha brukt mye tid på eksteriøret slik at en dropper interiøret. Jeg har erfart dette selv med en modell av slottet i format tilvarende et modulhus på en 32x32 plate men med en 16x32 plate på hver side til fløyene bakover. Denne modellen er lagret i 2 år nå med halvferdig interiør mens jeg venter på inspirasjon videre…

Da var det enklere å inkludere interiør da jeg la til en etasje på Brick Bank. Nytt element er nærmest en kopi av etasjen under bortsett fra en kloss lavere for at vinduene skal passe oppover. Denne ble bygd på en kveld og det var tid og energi til interiør.

Du trenger ikke være superfotograf, men du har jo tatt kjempefine bilder så langt! Fortsett med dette så er iallefall jeg fornøyd :slight_smile:
Flott bakgrunn har du også brukt. Virker også som du har rikelig med belysning.
Jeg tenkte bare på om du hadde noen fra noen andre vinkler for å se mer ned inni statuen.

Angående vindu så kunne det kanskje vært løst med bare noen spor som var en halv stud eller en stud bred? Og så kan du ha løst glass eller ett vindu som ikke var sand green på innsiden?

Du har uansett gjort en fantastisk bra jobb her.

LDD er ikke av interesse for min del. Liker mest bilder av virkelige klosser.

Kanskje vi får se denne modellen på en fremtidig PKH?

Wow :smiley: Den Frihetsgudinnen var skikkelig lekker :smiley: Det der kunne vært et offisielt LEGO-sett, uten tvil. Meld den på Ideas!

Takk for fine kommentarer.

Ble inspirert og fikk modifisert modellen med plass til noen av de nye 3x2x1 vinduene i Sand Green fra BB. De er litt for store i denne skalaen sammenlignet med originalen. Har dessuten økt plassen inni med tynnere vegger, og vekten av selve statuen er nå omtrent 3.4 kg (noen som vet hva Lego 3450 statuen veier?). Antall klosser er fortsatt omtrent 2900 i selve statuen, men klossene er mindre enn i originalen. Det store antallet kostbare 2x2 corner i Sand Green er langt på vei blitt erstattet med 1x1, 2x1 og 3x1. Dessuten er mange 4x2 klosser erstattet med 4x1 og 6x1 for å gi mere plass til trappa. Det blir likevel trangt inni statuen, og det siste stykket trengs det stige. Forklaringen er at figurene er i skala 1:40 mens statuen er i skala 1:80 sammenlignet med originalen i New York. Denne utfordringen kunne selvsagt vært løst med å bygge Legomodellen dobbelt så stor, men så var det antallet klosser da…

Og slik ser den ut på utsiden.

Bricklink påstår at den veier 6,5 kg. [set]3450[/set]

Kriska kan nok fortelle hvor tung denne er.
Han har jo den + sokkel

drtore: de bildene der ble jo kjempeflotte!
“Ett bilde sier mye mer enn tusen ord” sies det. Og her kommer det jo frem masse fine detaljer innvendig. Ser jo mye mer romslig ut enn jeg først antok. Noe som jo også kommer frem i vekta at veggene er tynnere. Var kul den saken du hadde gjort på hodet også, med de vinduene. Selv om jeg helst skulle sett at de vinduene var litt mindre. Men det finnes jo ikke vindu som er mindre i den fargen…

Hvordan er egentlig skalaen på denne statuen sammenlignet med den virkelige? Tenker på forholdet mellom statuen og en minifig sammenlignet med den virkelige statuen og ett menneske? Den virkelige er vel ca 45m høy fra fot til toppen av fakkelen?
Hvor høy er denne statuen i LEGO modell? Siden en LEGO minifig er ca 4cm burde vel modellen blitt rundt 100cm høy for å være i korrekt skala?

Jeg kan ta å veie den :slight_smile:

Min modell med sokkel er 1 m og 33 cm høy

Høyden fra hæl til toppen av hodet er 34 meter på originalen i New York mens den er 60 klosser tilsvarende 576 mm på modellen i Lego. Dette indikerer skala 1:59 mens det gjerne refereres til 1:40 for minifigurene. Det betyr at det er trangere inni originalen enn det jeg først antok (1:80). Dette kan forklare hvorfor kun 10 personer slippes inn i statuen samtidig. Bildene indikerer aktivitet utenpå modellen i Lego selv om jeg tviler på at dette er tillatt i New York med restruksjonene knyttet til statuen der.

Morsomt og bra løst!

Jeg har et anstrengt forhold til dette settet, mulig jeg skal rote fram klossene og gjøre noe lignende. Du ga meg i alle fall inspirasjon til å gjøre det! :slight_smile: