Rapport fra Mountain Brick 2021

Da har vi overstått ennå et vellykket Mountain Brick arrangement i Oppdal.

16 deltakere ble det til mot 36 deltakere i 2020. Med 11 over 15 år, 5 under 15 år herunder 3 under 7 år.
6 deltakere fra Oppdal, 2 fra Frederikstad, 2 fra Trondheim, 2 fra Gjemnes,1 fra Leirvik i Sogn, 1 fra Ålesund og 1 fra Oslo. Samt to modeller fra Sandefjord.
Gledelig var det også at hele 11 av 16 deltakere fra siste års arrangement deltok.

Vi ser at arrangements tidspunkt ikke var særlig velvalgt. Men vi skulle markere Dovrebanens 100 års jubileum (17. september) samtidig med at vi ikke kunne avholde Mountain Brick 2021 på vår normale termin i februar 2021 på grunn av Covid 19. I 2022 vil Mountain Brick være tilbake på den samme termin i februar som de foregående år. Desuten fikk vi en forståelse for at arrangere et LEGO arrangement i slutten av september ikke er det rette tidspunkt for LEGO entusiastene.

Men Mountain Brick 2021 ble et viktig programpunkt i markeringen av Dovrebanens 100 års jubileum.

På grunn av covid 19 tiltakk hadde vi ikke løsLEGO og byggeborde på plass for publikum. Det ble heller ikke utlevert en liten LEGO gave til hver “betalende” publikum og det ble heller ikke avholdt en Publikums konkurranse hvor folk stemte frem en LEGO bygger til en publikumspris. Derfor tok vi heller ikke de normale inngangspenger på kr 50 pr person over 3 år - det var gratis for publikum.
Alle publikummer ble registrert, grupper som kom med et tlf nummer og med antall personer i gruppen.
Restriksjonene så forøvrig ikke ut til at ha noen negativ påvirkning på publikums deltakelse og engasjement.

145 intereesserte publikummer ble det til, men det ga et godt miljø hvor deltakerne hadde rik leilighet til å prate med hverandre og publikum. Det var opp mot 400 publikummer i 2020.

Covid 19 gjorde også at vi valgte å holde en lav publikums profil med minmal markedsføring slik at vi under alle omstendigheter kunne gjennomføre et rent deltaker arrangement. Til glede for de påmeldte deltakere.
Og økonomisk hadde vi ryggrad til det.

Programmet var innskrenket til to dager på grunn av jubileums festlighetene ved Dovrebanens 100 års jubileum.
Lørdag ble en dag kun for påmeldte deltakere for å bygge opp utstillingen og etablere et godt sosialt samvær for ide utveksling mm.
Men vi måtte lukke dørene til lokalet da en del publikummer likevel fant veien.

Lørdag kveld var det pizzaspleis med 6 deltakere hvor foreningen Mountain Brick spanderte pizza på Møllekroa.
Søndagen var dagen hvor det var åpent for publikum.
På grunn av mulige Covid 19 reestriksjoner ble det ikke planlagt og avholdt workshop.

I anledning av Dovrebanens 100 års jubileum hade vi en stor jernbane layout på 20 m2, 2x10 meter, hvor vi brukte store raider fra Trixbrix hvor den største var R104. Modeller av Oppdal Stasjon (Bård), Vålåsjø stasjon (Henrik) Heimdal stasjon (Lars) samt en firespors lokstall med tilhørende sporområde (Mogens) utgjorde størsteparten av arealet.

En deltaker presenterte også en samling av de mere spesielle LEGO tog fra ulike LEGO temaer.

Til Mountain Brick 2022 vil vi lage en ennå større spor layout. Så bare begynn å bygge stasjoner, jernbanemiljøer, lok, vogner og togsett.

Mountain Brick tar mål av seg til å bli et spesial arrangement for toginteresserte LEGO byggere samtidig med at vi ønsker alle andre LEGO entusiaster velkommen med sine byggverk.

Men iår var det også flere andre LEGO temaer representert. En LEGO by med samtlige modulærer hus som er produsert, Lego city, Technic, Friends, Bionicle, Harry Potter og ikke minst en stor modell av en tiger med unge. Med brikker for kr 33.000,-

Da vi ikke var så mange og samtidig hadde en ideel spredning av deltakere på alder og konkurranse grupper ble det premier til alle. men det kan vi ikke love ved kommende arrangementer.

For annet år i trekk hadde vi samarbeid med Bane NOR om Bane NOR Brick Train Awards. Det ble utdelt flotte jubileumssekker med et rikholdig utvalg av jubileumseffekter til vinner i kategoriene lokomotiv, vogn, togsett, bygning og jernbanemiljø.
Blant disse fem var det Lars Jølle som vant den gjeveste pris Banen NOR Brick Train Awards 2021.

Selv de to video fotografer fikk premie - etter hvert vil dere få se videoer på nettet fra vårt Mountain Brick 2021.

Konklusjonen er at vi hadde et kjempe flott arrangment hvor deltakerne stor trives og ikke minst er interessert i å komme tilbake i 2022. Og som ovenfor nevnt er vi allerede begyndt å tenke på Mountain Brick 2022.

Takk til alle deltakere, det var dere som skapte Mountain Brick 2021 og gjorde det til et så trivelig arrangment for oss alle.

kletvoldlego/Mogens

Hyggelig rapport og kjekt å se at dere fikk til et vellykket arrangement! Lykke til med planlegging for 2022!

God rapport, og kan for min egen del skrive under på at det var en flott helg. September er nok kanskje ikke ideelt, men for min del passet det godt denne gangen.
Og det var ekstra moro å kombinere turen til Oppdal med feiringen av Dovrebanens 100 års jubileum.

Det ble litt trainspotting i helga, er ikke hver dag man kan se Type 30 kjøre med teakvogner på Dovrebanen. Og været var jo helt fantastisk hele helgen!
Jeg kommer gjerne tilbake i februar om det ikke kolliderer med noe som ikke kan ungås. Ideen om å utvide og forbedre toglayout år for år er en inspirerende plan og Oppdal er en veldig fin plass for en langhelg!

Håper flere Lego tog-entusiaster tar turen i februar! :slight_smile:

Flott rapport!

Høres ut som dere hadde en kjempehelg. Jeg håper å kunne være med på Mountain Brick senere.

Reier

Hei
Har sendt inn rapport for eventet da dette må gjøres ift RLUG støtte til Brikkelauget.

Flott!