Ønsker om nye deler?

Dette er noe jeg hadde tenkt lenge nå, men glemte hver gang (takk til F0NIX for påminnelsen!). Signal fra LEGO var ganske klar om at dette var en long shot, men… hvis alle AFOLs i verden blir enige så kan det kanskje bli til noe?
Så, hvis dere hadde vært LEGO-president for én dag,
a) Hvilken ny del ville dere innført?
b) Hvilken eksisterende del ville dere innført i en farge den ennå ikke finnes i?
Utdyp svarene og kom gjerne med en skisse hvis mulig.Sist endret av Matija den 2008-11-28 17:11:44, endret 1 gang
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
<tr>
	<td width="150" align="left" valign="top" class="row2"><a name="4672"></a><b>F0NIX</b><img src="http://home.no.net/fonix/files/Phoenix.JPG" alt="" border="0" />Ble Medlem: 27 Okt 2005Innlegg: 367: Bosted: Tromsø, nord for sinsenkrysset<a href="">Items</a></td>
	<td class="row2" width="100%" height="28" valign="top"><table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
		<tr>
			<td width="100%"><a href="viewtopic.php?p=4672&sid=78c64361f774f4875e46cffaff3f4f1b&mforum=brikkelauget#4672"><img src="templates/subSilver/images/icon_minipost.gif" width="12" height="9" alt="Innlegg" title="Innlegg" border="0" /></a>Skrevet: 2008-11-28 17:04:04&nbsp;&nbsp; &nbsp;Tittel: </td>
			<td valign="top" nowrap="nowrap"><a href="posting.php?mode=quote&p=4672&sid=78c64361f774f4875e46cffaff3f4f1b&mforum=brikkelauget"><img src="templates/subSilver/images/lang_norwegian/icon_quote.gif" alt="Svar med Sitat" title="Svar med Sitat" border="0" /></a>   </td>
		</tr>
		<tr>
			<td colspan="2"><hr /></td>
		</tr>
		<tr>
			<td colspan="2">Av ny del så savner jeg VELDIG en klokke-aksling. Dvs en hul aksling. Jeg har laget en selv hvor jeg borret ett tynnt hull på langs i senter på en 4L Technic Axle. Så borret jeg halvveis inn i senter på to stykk 2L Technic axle og tredde en 6L lang ståltråd som var ca 2mm tykk igjennom hullet på 4L akslingen og limte endene fast i de to 2L akslingene; voila så hadde jeg en "klokke-aksling".

Tiles 1x2, 1x4 og 1x6 samt 2x2 i klar farge
Skulle også sett tiles i 2x4 størrelse og de samme fargene som 2x2 tiles.
Kommer ikke på noe mer i farta. Men skriver inn mer her etterhver som jeg kommer på Smile

Av ny del så savner jeg VELDIG en klokke-aksling. Dvs en hul aksling. Jeg har laget en selv hvor jeg borret ett tynnt hull på langs i senter på en 4L Technic Axle. Så borret jeg halvveis inn i senter på to stykk 2L Technic axle og tredde en 6L lang ståltråd som var ca 2mm tykk igjennom hullet på 4L akslingen og limte endene fast i de to 2L akslingene; voila så hadde jeg en “klokke-aksling”.
Tiles 1x2, 1x4 og 1x6 samt 2x2 i klar farge
Skulle også sett tiles i 2x4 størrelse og de samme fargene som 2x2 tiles.
Kommer ikke på noe mer i farta. Men skriver inn mer her etterhver som jeg kommer på Smile_________________Hilsen
Øyvind Steinnes

Ingenting er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid.

Jeg ønsker meg helt klart nye kurvasjon på skinnene!!! Very Happy

A) 1 x X plate med stud på både over- og undersiden. For å gjøre opp-ned SNOTing så utrolig mye lettere. X kan her være, 1, 2 eller 4 for min del. Mange har nevnt sin interesse for slike deler, og jeg kunne godt også tenkt meg noe slikt.
B) 1 x 1 slope i vanlig grønn. Dette er det beste jeg kommer med, og har ikke noen særlige grunner til hvorfor.

Enten en 1x1x2-brick med to studs like over hverandre (så 1x2-footprints kan SNOTes på den), eller en 1x1x2 brick with headlights (samme som over altså, men med slikt innsøkk som “vaskemaskin”-brikken har).
Når det gjelder tilgjengelighet av eksisterende deler i andre farger så tror jeg mitt største savn er mangelen på “Wedge 4 x 6 x 2/3 Triple Curved” i Tan og/eller Dark Green. Og generelt flere deler i mørkegrønn såklart.

Det er noen “enkle” klosser jeg ikke forstår hvorfor ikke er laget for lenge siden:
En 3x3 variant av “Slope brick double concave”. Farger? ja blandt annet de klassise: sort, rød og blå?
Ellers ønsker jeg med også høyre og venstre varianter av 2x3 “Slope brick double concave” og “Slope brick double convex” slik at det er mulig å kombinere de klassiske takklossene med fine “sømmer”.
Det ville i denne sammenheng heller ikke skade med et par supplerende utgaver av “Slope brick double/ inverted”.
tveit

Vi har Slope Brick 45 i alle mulige varianter og kan bygge hustak med karnapp og vinkler (90 grader sett ovenfrfa) veldig enkelt.
Er ikke sikker på hvilken vinkel tveit ønsker på disse slope brikkene. Men har ikke savnet disse 3x3 av 45 grader, men hadde vi hatt disse kunne man selvsagt laget litt mer stabile tak. Og takket være “Slope Brick 45 2 x 8” kan vi lage store tak veldig stabile.
Men hva med Slope Brick 33? Der mangler det mye har jeg lagt merke til. En stund nå har jeg trodd at det var bare jeg som var dårlig til å leite, men det finnes altså ikke Slope Brick 33 i concave utgave.
Og heller ikke “Slope Brick 45 1 x 2 Double / Inverted without Center Stud” eller “Slope Brick 33 1 x 3 Triple” i 33 grader utgave. De kan kansje bli litt vanskelig å konstruere? Men åssen kan man ellers få ett flott møne med 33 grader?
Jeg har lenge tenkt å bygge en modell av ett Whisky Destilleri, men har savnet en del slope bricks for å lage de spesielle takene som bruker å være på disse.