Nyheter på forumet

For å gjøre livet vårt bitte litt enklere har jeg lagd et sett med LEGO-relaterte koder som kan brukes i innlegg (lenke til katalogen for en del/sett, bilde av en del/sett, osv.). Kodene (med forklaringer) ligger sammen med resten rett over tekstfeltet man skriver innlegget i, så det er bare å forsyne seg :slight_smile:
Fornuftige forslag for endringer eller nye koder tas gjerne imot.

Strålende.

Forslag: Lenke til BrickShelf-bilde med miniatyr. Miniatyrene følger så vidt jeg vet standarden http://www.brickshelf.com/gallery/bruker/katalog/thumb/bilde.jpg_thumb.jpg, så

[bsurl=http://www.brickshelf.com/gallery/bruker/katalog/bilde.jpg]
[/code] bør da bli til [code]
<a href="http://www.brickshelf.com/gallery/bruker/katalog/bilde.jpg" class="postlink"><img src="http://www.brickshelf.com/gallery/bruker/katalog/thumb/bilde.jpg_thumb.jpg" alt="Bilde" /></a>

Takk for tipset! Trodde det ikke ville gå an fordi man må stappe noe inni en eksisterende tekst, men jeg fikk det faktisk til:

[bsurl]http://www.brickshelf.com/gallery/Brikkelauget/Logo/logo3d.jpg[/bsurl]

blir da til:
[bsurl]http://www.brickshelf.com/gallery/Brikkelauget/Logo/logo3d.jpg[/bsurl]

Ser ut til at url’er i signaturen ikke fungerer i det nye forumet. ?

De fungerer, man må bare lagre signaturen på nytt for at kodene i den skal begynne å virke. Dessverre må dette gjøres manuelt for hver person.

Lurte på om det var mulig å lage til en ting på forsiden; en teller som viser hvor mange PM man har på forumet?
Da slipper man å bla innom forumet i det hele tatt dersom det ikke er noen nye meldinger. Nå ser man jo lett om det er noen nye innlegg nederst med visningen av de nyeste innleggene, men må likevel inn på forumet for å se om man har PM…

Ikke noen stor sak, lurte bare på om det var mulig?

For at altfor store bilder ikke skal ødelegge lesningen blir de nå automatisk forminsket, med mulighet for å se på originalstørrelsen (i et nytt vindu) ved å klikke på lupe-ikonet på selve bildet. Innlegg fra det gamle forumet må dessverre editeres manuelt for at det skal virke.

Bra jobba, Matija.

Nytt forslag: Funksjon som lager lenke med settnummer og settnavn basert kun på settnummer. Altså at noe slikt:

[setnm=10179]

blir til

10179 Ultimate Collector’s Millennium Falcon - UCS

eller om man virkelig skal slå på stortromma:

10179 Ultimate Collector’s Millennium Falcon - UCS [BL BS Pe]

:smiley:

Kult forslag! Jeg foreslår i så fall deg til å fylle inn databasen med alle settnavn :stuck_out_tongue:

Databasene finnes jo rundt om fra før, er jo bare å hente fra BrickLink, Peeron, Lugnet, Brickset, hva som helst…

Hvordan skulle dette ta seg ut? Forumet må jo da vite hvilket medlem som gjester forumet… Eller skal det da stå en lang liste nederst på forsiden med navn på alle de registrerte brukerne som har uleste meldinger siden siste besøk? Jeg tror det ville blitt litt rotete…

Helt riktig, hovedsiden og forumet kjenner faktiskt igjen en om man logger seg inn der, og vi i styret som har spesielle tråder å forholde oss til får også de opp på hovedsida om det har vært noen innlegg der. Om det lar seg gjøre med uleste personlige meldinger, det vet jeg ikke, men jeg skal være enig om at det hadde vært fint om man fikk opp ett varsel på forsida om uleste PMs. Dog, det skal nevnes at man kan be om å bli varslet via e-post, noe undertegnede har gjort. :wink:

Selvfølgelig lar det seg gjøre. Og selvfølgelig blir det kun den som er pålogget som kun får beskjed om egne meldinger. Men jeg er også enig i at e-post-varsling fungerer fint, selv om jeg vet det finnes personer (ok, egentlig vet jeg kun om en person) som leser oftere forumet enn mail.

Ang. databaser med deler, det gidder jeg ikke styre med og passe på at den blir oppdatert :slight_smile: Men om noen andre gidder så kan jeg nok vurdere å implementere det.

Jeg føler meg litt truffet her :wink:
Sjekker mail en gang om dagen (om jeg husker det) men sjekker innom forumet minst to tre ganger: en gang om morgenen og flere ganger i løpet av kvelden når jeg er hjemme.

Skjønte ikke helt hva vi skulle med den deledatabasen? Finnes det ikke nok databaser rundt omkring som har dette fra før? Brickset/Bricklink/Peeron for å nevne noen… en link dit er vel nok?

Var dette et svar til det jeg foreslo? I så fall har jeg tydeligvis ikke forklart godt nok.

…og jeg husker svært sjelden å sjekke mailen min, men forumet besøker jeg bortimot daglig.

Vel jeg sjekker aldri innboksen min fordi når jeg åpner den så står det at jeg har rundt 160 uleste e-poster. Så da sletter jeg bare hele sulamitten.
Jeg glemte å nevne at jeg tar meg sånn ca 6-8 runder hvor jeg sjekker alle steder hvor jeg har en konto. Inklusivt Brikkelauget.
Markus

Det var det :slight_smile: Altså, jeg tror du forklarte det godt nok, men for å kunne implementere det, dvs. for å kunne “oversette” et nummer til et settnavn må vi nok ha en liste av alle sett tilgjengelig lokalt, ellers blir det mye krøll om det må sjekkes på BL/Peeron/whatever hver gang (spesielt hvis man må parse HTML-en deres og er da avhengig av at de ikke endrer på utskriftsformatet). Eller har jeg faktisk skjønt noe feil? I så fall må du nok forklare litt bedre og evt. gi et konkret forslag for å løse det.

Ok, jeg ser at det faktisk er flere folk som ikke leser mailen sin (fy! :wink:) så her er’n - hver gang man har uleste meldinger får man en melding på hovedsida (rett under Velkommen-teksten… med mindre noen synes det kunne plasseres et bedre sted).

Du kan sikkert skjønne jeg ble usikker da du begynte å snakke om database for deler, når jeg snakket om sett :wink:

Ser nesten ut til at du skjønte det likevel, tror jeg. Man hadde jo kun trengt å hente informasjonen når innlegget ble skrevet og så lagret lenken med navn som tekst i forumet (ser i hvert fall ingen grunn til å gjøre funksjonen dynamisk). Sannsynligheten for at noen av sidene skulle endre format med det første er vel heller liten :wink:, og man kunne jo bare laget en vanlig lenke uten navn om henting feiler. Men joda, man må nok parse HTML; så vidt jeg vet er det ingen som gir slik informasjon over et annet grensesnitt (det hadde vært genialt). Det er vel kanskje heller ikke nødvendigvis så veldig høflig å kjøre slikt mot andre nettsider [size=85]selv om jeg gjør det et par steder :wink:[/size]

Men greit nok, det er arbeid og styr, jeg ser den. Grunnen til at jeg kunne tenkt meg noe slikt er at mange omtaler sett kun med nummer, og for oss som ikke har alle settnummer i hodet reduserer det lesbarheten kraftig, selv om man kan sitte med en eller annen side i et annet vindu og sjekke - spesielt når man har lite båndbredde tilgjengelig.