Nye togsett

For dem som ikke fikk se dette ennå:
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=161671
…også en kort beskrivelse (det finnes flere diskusjoner på lugnet.trains):
http://news.lugnet.com/trains/?n=26446

Vet ikke om “all plast” skinner er et fremskritt. Husker fra barndommen de blå skinnene og hvite sviller. Alle var løse, det å bygge broer og svinger var et slit, og medførte stadige avsporinger. Batteridrift på tog er jo heller ikke av det gode. Togene bruker jo mye strøm da!
Ser dog ut som om skinnene kommer i “moduler” på samme måte som dagens. Det blir vel til at en må kjøpe opp masse skinner, og motorenheter før de blir utsolgt. Sporvidden er vel den samme?

De nye skinnene er i bunn og grunn de gamle skinnene, bare uten strømledere, slik at motorene må få strømmen sin fra batterier.
Og så er det I/R-kontroll da. Rykter sier at det er tre kanaler, samt at motorene har plasthjul. Hva som stemmer vet jeg ikke, prototypene jeg så hadde metallhjul. Sistnevnte ville vært mest logisk, siden de strømførende skinnene samt fartskontroller kommer fortsatt til å produseres og selges, men mest sannsynlig i et begrenset antall butikker, og hovedsakelig via internett.
Husk også at disse togene bare er en dråpe i havet av hva LEGO lanserer av tog i år. Jeg sitter selv spent og venter på hva som finnes i “Hobby Train”-serien, og hva som kan gjøres med “Train Factory”.

Hva er “train-factory”? Embarassed

BØNNA wrote:
Hva er "train-factory"? Embarassed
Det samme som "Factory", men med tog. Altså man designer sine egne sett vha. et program man laster ned, og så kan man kjøpe dem.

Flere bilder kan sees her
http://www.iltco.org/gallery/view_album.php?set_albumName=album41

Her finnes en detaljert review av ett av de settene:
http://www.iltco.org/library/articleShow.php?articleid=51

Her er byggeinstruksjoner til de nye togsettene fra LEGO; http://www.freelug.org/article.php3?id_article=498 Laughing

Det er også verdt å merke seg at “Train Factory” nå er også er oppe og kjører, så man kan designe og kjøpe sin egen togvogn eller lokomotiv. Det er fullt integrert i LDD som vanlig factory, men har egen kategori i galleriet.
Bygde meg en enkel grusvogn, med dører på sidene som åpnes for å dumpe lasten. Kom ut på 165DKK, som er ikke alt for mye. Faktiskt så virker prisene riktig så hyggelige, skjønt min vogn var kanskje i dyreste laget (brukte mange 1x1x2/3 slopes Very Happy). Men mange andre fine design man kan kjøpe. Fant bl.a. en diger tankvogn til 330DKK.
Sukk, skulle gjerne hatt nett-handelen til Norge.
Når det gjelder disse nye I/R togene, tror jeg at jeg klarer meg med godstoget (til å begynne med). Settet er massivt i forhold til de første 9V togene, og kommer med massevis av skinner og tilbehør, så den blir bra valuta i forhold til vanlig pris på LEGO og tatt i betrakting hvor mye togene koster i dag.
Er litt overrasket av at togene bruker de gamle 9V-lysbrikkene, med tanke på at de er trukket tilbake fra markedet som et separat sett. Glødetråder er jo heller ikke den beste lyskilden, når man ser på strømforbruket. Og den svake motoren bekymrer meg. Blir interresant å se om den klarer å trekke hele 7898, med full last og alle vogner på slep.

BØNNA wrote:
Her er byggeinstruksjoner til de nye togsettene fra LEGO; http://www.freelug.org/article.php3?id_article=498
Og jeg må innrømme at det som begynner å bekymre meg mest er det faktum at ekstraskinnesett 7896 kommer med 8 rette og 8 bua skinner. Som vi alle er enige om: man får veldig fort for mange bua skinner! ...får håpe de kommer med bare rette etterhvert også, da vi har en skummel plan om at en av nevøene skal få litt nye tog med ekstra skinner... aj-ml

Tja, flere svinger kan jo føre til at dere trainheads bygger noe annet enn fire lange, rette strekk med en liten sving i hvert hjørne.
dukke Wink