Ny konkurransekategori: Beste utstilling!

Ny konkurransekategori: Beste utstilling

For non-Norwegian-speaking readers: This is a topic about a competition category that’s not particularly practical for people traveling far to get to Trondheim, so we won’t bother writing it all in English…

Vi prøver oss på nytt med dette - vi fikk jo aldri testet det ut i fjor!

På kloss Hold er en utstilling som skal vise mangfoldet i LEGO hobbyen, så nå introduserer vi dette som en ny kategori i den interne konkurransen! Kortversjonen er “Beste utstilling”, men langversjonen er “Beste utstilling av originale LEGO-sett, LEGO-produkter og modeller bygd fra instruksjoner”.

Vi ønsker oss utstilling av ting som er produsert av LEGO, eller bygget av LEGO-klosser, men tenk på hvordan du presenterer det!

  • Har du en samling av sjeldne sett?
  • Setter du opp Castle-sett i en layout hvor du bygger litt terreng og bruer?
  • Har du kjøpt eller lastet ned instruksjoner på nett, som noen andre har designet, og bygd modeller etter dem?
  • Eier du gamle LEGO-sett som du tenker publikum kan ha interesse av å se?
  • Samler du på alt LEGO har laget av kontorutstyr, ryggsekker eller treleker?
  • Eller har du en komplett serie av et eller annet, som du kan presentere på en stilig måte?

Det siste der er litt essensielt - jo finere du presenterer utstillingen, jo større mulighet er det for at du stikker av med en premie…

Meld på tingene dine her, under et felles navn, fortell hva det er du stiller med, og gi oss en indikasjon på hvor mye plass du trenger. Så tar vi det derfra!

Samarbeid mellom flere utstillere for å få et så bra bidrag som mulig er bare moro.

Konkurransekategorien bedømmes underveis i arrangementet av en jury bestående av X antall personer (vi må se litt an hvor mange vi faktisk blir på PKH), med forskjellig inngang til LEGO-hobbyen.
NB! Vi forbeholder oss retten til å si nei til påmeldte bidrag - ganske enkelt fordi det kan være kult å ha én by bestående av alle modulhusene… men litt kjedelig å ha fire like :slight_smile:

Spør hvis du lurer på noe!

Lego Super Mario-bane

Jeg ønsker å melde på en Lego Super Mario-utstilling i denne kategorien. Det er en bane bestående av startbanen og mange større og mindre tilleggsbaner, plassert i egetkomponert terreng tilpasset banedelene (gress, vann, lava, borg, ørken, luft).

Banen ser foreløpig ut til å bli ca 50*100 studs, og kanskje rundt 32 studs på det høyeste. Bygget over to nivå, og ikke nødvendig å se bakfra.

Utrolig kult! :smiley: :smiley:

Regner ikke med at GBC går i denne kategorien :wink:
Men kommer vel drassende med noen av de i år og.

Nei, vi håper på ei egen GBC-sløyfe som vi pleier! Du må gjerne opprette en egen tråd for det :slight_smile:

Jeg er “nesten sikker” på at jeg har alle Batmobilene Lego har produsert, kan ta med dem. (Må bare få bygd opp de to-tre som har blitt demontert…) :slight_smile:

Det høres staselig ut! Og enda staseligere blir det hvis du klarer å lage en flott presentasjon i tillegg, så det ikke bare blir “noen biler på et bord” :slight_smile:

Si fra når du har et anslag på hvor mye plass du trenger.

“Alt av kontorutstyr og ryggsekker” har jeg ikke, men som litt over gjennomsnittet interessert i blyanter og viskelær har jeg litt av riktig merke for denne anledningen også. Jeg kan evt. lage en liten montasje under tittelen “Back to school” (eller kanskje “Hjemmekontoret”)? En kvadratmeter bør holde. Jeg regner med det er lov til å bruke noen klosser i tillegg til stashet?

Selvfølgelig - her er det bare fantasien som setter grenser :wink:

Det er nok tiden, ikke fantasien, som setter grenser her i gården. :laughing:
Kan oppsettet mitt stå på gulvet? Trenger ikke nødvendigvis være sebart fra alle kanter, så kan godt stå ved en vegg.

I tillegg til “blyanter og viskelær” tenker jeg også inkludere noen skrivebøker, matbokser, drikkeflasker, kaffekopper, skolesekker og sånt. Typiske skole-/kontorting, altså.

Det kan det. Vi kan ta detaljer om plassering når det nærmer seg, men vil du ha gulvplass mot en vegg får vi til det :slight_smile:

Jeg tenkte en “kronologisk” og/eller “tematisk” oppbygning, er litt ubestemt akkurat nå, med litt info om hver enkelt bil, når den kom, hvilken film/tv-serie/årstall den er knyttet til, og kanskje gruppere dem sånn at man kan se utviklingen på de forskjellige versjonene av “samme bil”, hvis du skjønner. Evt. de største litt for seg selv, med litt mer informasjon, og kanskje noen bilder av “originalene” rundt, fra filmene. Sist noen av dem var med på PKH, var de på sort filt, selvsagt, da forsvinner de nesten… Hva om jeg får tak i hvit filt for den delen, så blir kontrastene større, så de vises bedre?

Skal inn på “fjernlageret” mitt og se hvilke som må bygges opp igjen, og ta en opptelling samtidig…så skal jeg melde tilbake. :slight_smile:

Finnes det en mal på “utstillingskortet”, så kunne jeg ha brukt den for “infokortet” på hver modell, laget dem på forhånd, så de står i stil med resten, kanskje?

Jeg tenker å ta med en utstilling av Hidden Side, bestående av Angrepet på rekebua 70422, Havarert reketråler 70419 og Lighthouse of Darkness 70431, bygget inn i et landskap. I tillegg lurte jeg på å ta med et sett, f.eks J.B.s Ghostlab, for å sette på et frittstående bord ved siden av “no touching”-utstillingen, med instruksjoner om hvordan man laster ned appen og bruker den, så folk kan få snu på hjulet og prøve det interaktive aspektet med å fange spøkelser.

Har planer om å ta med UCS Star Destroyer 75252 (ikke selve settet, men variant laget etter de offisielle tegningene, med litt farge-endringer og litt ekstra greebles) plassert i et slags diorama. Dette med forbehold om at det er mulig å plassere den fornuftig i bilen på vei oppover.

Høres ut som gode ideer! Gjerne hvit filt (eller kanskje grå? Trenger ikke være very dark grey…)

Skal se hva jeg kan få til med tanke på infokort. Det er litt work in progress :slight_smile:

Nå synes jeg du har veldig bra tanker her! Veldig gode ideer, og definitivt noe vi vil ha på PKH! Hvor mye plass trenger du, tenker du?

Det tipper jeg blir kult! Plassbehov?

Estimert L 120 x B 90 :slight_smile:

Tror dere det hadde vært stemning for et lite utvalg Technic? Har 8855 og 8860 med esker feks. Kan jo også supplere med 42110 eller 42096 for å vise litt utvikling?

Usikker på hvordan jeg kan lage en utstilling av det med litt begrenset klossesamling, men kan jo forsøke.

Hei! Jeg synes det høres kult ut - men jeg vet tilfeldigvis at det finnes medlemmer som leser dette forumet og har veeeeeldig mye Technic liggende. Hva med å spørre åpent: Er det noen som har lyst til å sette opp en liten Technic-utstilling sammen med meg? Kanskje med et bestemt tema? :slight_smile:

Det var ingen dum idé. Noen som kaster seg på en historisk Technic utstilling? Ser i utgangspunktet for meg å lage et slags oppsett som treffer både foreldregenerasjonen (leker fra barndommen er alltid et ømt punkt) og andre ved å vise Technic historie og utvikling.

Ta kontakt på PM eller her så finner vi på noe. Deler også gjerne tanker og idéer via Discord.