New York Central M-497

Så skjedde det - jeg har bygget et tog. Kanskje på tide også, da jeg først begynte å tenke på å bygge et for over et år siden nå :slight_smile:

Denne farkosten ble bygget i 1966 for å teste hvorvidt eksisterende skinneganger tålte påkjenningene av høyhastighetstog. Nye motorveisystemer, passasjerfly og et jevnt over gammeldags og dårlig togtilbud hadde ført til at selv de største togselskapene følte kniven på strupen, og New York Central så på høyhastighets passasjertrafikk som en mulighet til å vinne tilbake tapt terreng. NYC’s ingeniør Don Wetzel fikk i oppdrag å bygge et rullende laboratorium for å teste påkjenningene på både tog og skinnegang, og resultatet av dette var M-497, også kjent som “Black Beetle”.
23. Juli 1966 mellom Butler, Indiana og Stryker, Ohio ble M-497 målt kjørende i en hastighet på 183,85 mph, eller 295,88 km/t, og holder fremdeles fartsrekorden for light
-rail i USA.

Flere bilder av modellen på http://www.flickr.com/photos/aleksander_se/

Well done! Kult med prosjekter som ser litt anderledes ut.

Tøft! Ble nysgjerrig og nødt til å søke opp bilder av orginalen. :slight_smile:

Veldig bra laget. Veldig lik orginalen også.
Såg ett program på Discovery om de togene der. Det var flere tog de forsøkte med jetmotorer og andre fremdriftsmetoder på. Alle såg veldig “Sci-Fi” ut :slight_smile: