Månedskonkurranse Juni 2024: Fra en god bok

Månedskonkurransen for juni er å bygge noe fra en god bok. Det behøver ikke være favorittboken din, men en bok du liker.

Krav:

  1. Grunnflaten skal være på minst 16 x 16 studs. Det skal brukes minst 150 klosser. Det er ikke noen minimim eller maksimum høydekrav.
  2. Skriv opp hvilken bok scenen er fra og hva som skjer. Det gis ut mange bøker og det er ikke lett å vite hvilken din er.
  3. Ja, du kan bygge fra fagbøker og tegneserier, din raring.
  4. Du kan bruke figurer fra et lisensiert LEGO sett hvis du vil, men scenen må være fra BOKEN, så du kan ikke ta filmens forestilling av det, og du kan IKKE bruke ferdigsett. Det må tydelig være en MOC.

Frist: 30. juni 2024 klokken 23:59

Husk at alle konkurransereglene her gjelder også: Konkurranseregler

Premie blir sponset av en av våre favorittbutikker, butikken som har det aller meste, er god på service og en av Brikkelaugets hovedsponsorer: Brikkebutikken


+ En polybag

4 Likes

Don Quijote på sin ganger Rocinante med den trofaste væpneren Sancho Panza ved sin side, på vei til å møte sin erkefiende; vindmøllen

Fra boken «Don Quijote» / «Den skarpsindige lavadelsmann Don Quijote av la Mancha»

Bygd på en 32x32 baseplate

6 Likes

Fra den første boka i Dune-serien av Frank Herbert - Sandormens angrep på krydderhøsteren. Høres definitivt bedre ut på engelsk!

Miniatyrscene på en 16x16 plate med litt overskytende sand her og der.

6 Likes

Det ble alt for vanskelig å velge bok, så jeg laget en scene fra den siste boken jeg leste. Det var boken “Helvete” av Erlend Loe (anbefales!). For å forklare raskt så bygget gir mening. Boken handler om nyskilte Rakel som finner en luke i hagen sin, som fører rett ned til helvete. Her innleder hun et forhold med Satan sjøl.

@Sjanten foreslo at jeg skulle lage noe fra side 47 i boken, så da gjorde jeg det! Nederst på side 47 står det “På innsiden var palasset smakløst. Svart lava og gull overalt. Helvetes trist egentlig, syntes Rakel.”

7 Likes

Jaja, så blei det Star Wars på meg denne gongen og. Her fra bok Revan, kor Revan konfronterer keiseren. Keiseren reiser seg frå trona og bruker kraften til å sende ut lyn som smelter maska til Revan fast i ansiktet hans. Overlever Revan? Det må du lese boka for å finne ut av.

5 Likes

@TobiasL og @MarianneL Kan dere legge inn eller sende bilder til meg der de er fire separate bilder? Gjør det litt lettere å dele på sosiale medier

Ungene har som vanlig blitt med på årets lese-happening, Sommerles, og har da saumfart huset etter bøker å lese. Kom over Disneys Askepott, som vel strengt tatt er en bok-versjon av filmen, men siden jeg fant ut jeg kunne bygge den til en kategori i Summer Jousten, hiver jeg den med her og.


Cinderella by Sigmund Haugland, on Flickr

5 Likes

Her har jeg bygget en fin fin model etter boka Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans.


Fin bok med gode budskap.

4 Likes


fra Mary Shelleys roman “Frankenstein” utgitt 1818.
Bygget er inspirert av Boris Karloff sin framstilling av monsteret i filmen fra 1931.

3 Likes

En av mine favorittbøker fra ungdomstiden er Jakten på Rød Oktober av Tom Clancy fra 1984.


Scenen har tatt inspirasjon fra en av gangene de kommer opp for å ta inn frisk luft og se seg omkring gjennom periskopet.

5 Likes