Løs lego

Kjøpte tidligere en haug med løs lego, men dessverre uten tegninger(var jo noen), og lurer på om det finnes noen side der man kan se hvilke sett de enkelte klosser hører hjemme i. f. eks hvis jeg har del nr 4210640…men så er det jo kanskje et problem å finne nummerene på de diverse delene også… :open_mouth:

BrickLink
BrickSet

Selv foretrekker jeg å bruke BrickLink http://www.bricklink.com/ til sånt.
Jeg bruker også en forstørrelseslampe for å se om jeg kan identifisere hvilket element det er den veien, men det er ikke alltid jeg klarer å lese koden, selv med forstørrelseslampe.

Hvis du står fast er denne tråden et fint sted å legge ut bilder av elementer, det er noen av oss på dette forumet som liker å lete opp elementer.

http://peeron.com/inv er perfekt til denne type legoidentifisering. Den siden har jeg selv brukt mange ganger, men det er lenge siden nå.

Jeg har brukt alle de nevnte sidene i mitt identifiserings arbeid.
Det lønner seg nok å ta de som du har tegninger på først. Perron eller Brickset for å få del liste på disse.

Så der etter finne unike deler eller figurer, som kan hjelpe deg å finne hvilket sett du eventuelt har deler til.
Finner man en del som hører hjemme i flere sett, må man se hvilke andre deler man har som passer inn i noen av de settene.

Jeg bruker også stort sett BrickLink til slikt, og når settet er identifisert så laster jeg ned instruksjoner fra BrickSet.
Har også forsøkt Brickset for identifisering, men det virker som den har en mindre komplett database med deler enn BrickLink, muligens for de litt eldre settene?

Eks. med delen du nevner fra BrickLink:
http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=30373&ccName=4210640

Klikk på farge under “Known colors” så ser du settene delen finnes i.

Som Mr. Future sier så er også figurene et godt utgangspunkt for å identifisere sett.

Har også merket det, Har opplevd tilfeller hvor Brickset har delene men de ikke har bilde. Men stort sett så har jeg funnet delene De ligger i litt anne rekkefølge enn Peeron eller Bricklink.
Har jeg problemer så søker jeg settet opp ett annet sted.

Rebrickable lar deg lage brikkelister og viser deg hvilke offisielle sett og registrerte MOCs du har alle eller mange deler til, ut fra brikkelisten.

Merkelig, men ingen har har til nå nevnt at delenummeret som oftest står inne i brikkene. Jeg bruker det nummeret og taster det inn i søkefeltet på Bricklink og vips så har du listen med hvilke sett den delen finnes i og så kan du sortere det ut sånn at du ser den delen i kun den rette fargen. Men ofte er jo en del brukt i mange forskjellige sett. Da må du hente frem flere forskjellige deler, og kanskje du etter to-tre deler kan finne det settet som du er på jakt etter.

Herman var innom akuratt det, men kanskje ikke utdypet det noe særlig mer en at det kunne finne dette med førstørrelses glass.