Lego-city tog 4511

Hei!
Vi har kjøpt togsett, hvor skinnene er strømførende. I nærbutikken vår fikk vi i dag vite at dette er et system som skal utgå, og at det nye systemet er batteridrevet. Er det noen som vet om dette stemmer?

Bjarte wrote:
Hei! Vi har kjøpt togsett, hvor skinnene er strømførende. I nærbutikken vår fikk vi i dag vite at dette er et system som skal utgå, og at det nye systemet er batteridrevet. Er det noen som vet om dette stemmer?
Hei Det stemmer det du har hørt. Togsettet som du refererer til (4511) er 9V strømførende skinner, og er ute av katalogen. Det vil si at butikkene i Norge tar ikke dette inn lengre. Lego vil, av hensyn til togentusiaster verden rundt, fortsatt selge utstyr til dette systemet gjennom sin nettbutikk, men foreløpig selger de ikke til Norge (av en eller annen grunn). I andre tråder på i dette forumet er det beskrevet ulike måter å bestille lego på nettet, også gjennom Lego's egen nettbutikk. Ulempen er at du må sende det via kjente i andre land. Alternativet er å kjøpe brukt lego, men det er ikke så enkelt å få tak i brukte togsett da de er ganske populære. Nå er det imidlertid fortsatt mulig å skaffe nye skinner i en del lekebutikker. Spesielt de som ikke har stor omsetning av lego. Der hender det at jeg finner en del "gammel lego", som har overvintret noen sesonger. Men det blir naturligvis mindre av dette også. Det spørs litt på ambisjonsnivået ditt... Lykke til! Andreas

Hvis det finnes en SmartClub-butikk i nærheten av der du bor, så kan du jo lete der etter skinner og tilbehør til 9V-systemet ditt. SmartClub er skiller seg fra lekebutikkene i at de tar inn hele sortimentet til LEGO, og ikke bare det som finnes i de norske LEGO-katalogene. Skjønt, jeg garanterer ingenting.
9V-systemet passer, men bare til en liten grad, sammen med det nye batteri-systemet. Dimensjonene er identiske, men skinnene er av plast, så motoren til toget ditt (som forøvrig er verdt ca. kr 300,-!), kan ikke kjøre på disse med mindre den er koblet til en batteriplatform slik som de nye togene er.
Du kan jo også prøve www.bricklink.com, dette er private næringsdrivende, mange sender verden rundt. Det du må passe deg mot her, er kun transformatorene til 9V-togene. Tilkoblingen til strømnettet er tilpasset standardkoblingene i hvert enkelt land, ellers er LEGOs strømsystemer universale, med unntak av de gamle 4.5V og 12V systemene, som ikke lages lenger.

Pytt & panne har hatt togskinner i det siste… også med fast 20% rabatt, så det er verdt å ta en tur.