Lego bøker?

Jeg er på utkikk etter gode Lego-bøker. Jeg kjøpte for en stund siden “The Cult of Lego”, som er en fin bok men som snakker om ideer og byggere på en måte som tilsier at leseren ikke har erfaring med Lego. Og i og med at jeg har erfaring med Lego blir det fort litt kjedelig :slight_smile:

Personlig er jeg på utkikk etter noe som omtaler Lego, lego bygging og teknikker for oss som faktisk liker å bygge Lego, og ikke helt nybegynnere eller utenforstående :slight_smile:

Jeg har sett på boken “The Lego Book” på nett, som etter min forståelse tar for seg historien til Lego. Men jeg er redd den er siktet for mye mot barn? Jeg har også sett, mange ganger, på Beautiful LEGO bøkene.

Så jeg lurer på om noen her inne har en god erfaring med Lego bøker som de vil dele?

Folk har jo veldig variert smak så det er jo nesten umulig å nevne noe som ALLE vil like. Men jeg kan jo fortelle om hvilke LEGO bøker jeg har kjøpt og hvorfor jeg liker dem (eventuelt hvorfor jeg ikke liker dem…)

The LEGO Adventure Book, Vol. 1: Cars, Castles, Dinosaurs & More!
Forfatter: Megan H. Rothrock
Dette var den første i denne serien jeg kjøpte. Mest fordi vi hadde noen fra Brikkelauget som var med i den. Og det viste seg jo etterhvert når jeg fikk boken i hånden at dette er en veldig bra laget bok. Masse fine bilder i god kvalitet. Den er laget rundt en historie og hovedpersonen reiser rundt og besøker mange AFOLs. Det er også en del modeller som blir vist hvordan de bygges. Jeg syns historiene var morsomme og enkle og vil passe for LEGO fans i alle aldre.

The LEGO Adventure Book, Vol. 2: Spaceships, Pirates, Dragons & More!
Forfatter: Megan H. Rothrock
Dette er den andre i denne serien og siden den forrige var så bra så antok jeg at også denne var bra. Og det stemte bra. Laget på samme måte som vol 1 hvor hovedpersonen reiser runt å besøker forskjellige AFOL’s og viser frem deres kreasjoner. Også her er det noen modeller som vises frem med byggeanvisninger. Anbefales! PS: Også i denne er det personer fra Brikkelauget som er med.

The LEGO Adventure Book, Vol. 3: Robots, Planes, Cities & More!
Forfatter: Megan H. Rothrock
Dette er den tredje boken i denne serien og den er like bra som de to forregående. Samme måte å lage boken på som de to andre men det er jo hele tiden variasjoner i historiene og hva de handler om. Så man får både en fortelling og vist frem hva de forskjellige AFOL’s har bygget. Også her er det noen byggeanvisninger. Og vi har tydeligvis noen i Brikkelauget som er både ettertraktet og veldig dyktige LEGO byggere, for noen er representert også i denne boken.

Beautiful LEGO
Forfatter: Mike Doyle.
Denne boken kjøpte jeg i hovedsak fordi jeg digger ALLE kreasjonene til Mike Doyle og trodde i utgangspunktet at boken bare skulle omhandle hans egne MOC. Men det er også med en hel haug av andre AFOL’s som er ekstremt dyktige. Det som jeg syns er noe som går igjen i denne boka er at alle byggverk har ekstremt mye detaljer. Boken har flere kapitler hvor det står noen ord om designeren og ellers er spekket med masse flotte bilder av veldig mange forskjellige MOC som har veldig høyt nivå (nesten ekstremt høyt nivå vil jeg si). Boken har over 260 sider og er fullspekket med inspirasjon og rein nytelse av kunstformen hvor man bruke LEGO til å bygge en kreasjon. Denne boken anbefales også.

Incredible LEGO Technic: Cars, Trucks, Robots & More!
Forfatter: Pawel “Sariel” Kmiec
Jeg har fulgt Sariel på Flickr og andre steder i mange år. I det siste har jeg mest fulgt med på YouTube. Jeg har alltid vært imponert over hans LEGO Technic kreasjoner. De er veldig realistiske og fantastisk godt designet. De fleste av dem er i ganske store størrelser, noe som jo også gjør at han får med en masse detaljer. På YouTube kanalen hans youtube.com/user/searme ligger det filmer som både viser hans egne kreasjoner men han også begynt med å lage reviews av LEGO sine egne Technic sett.
Er en morsom ting som går igjen i filmene hans og det er hamstrene hans som nesten alltid er med i filmene på en eller annen måte. Og de har vist tenkt å ta over verden… :slight_smile:
Tilbake til boka: Sariel har ikke bare vist frem sine egne kreasjoner, men han presenterer også kreasjoner laget av designere som Nico71, Andrea Grazi, Sheepo, Crowkiller, Konajra, Jennifer Clark og en hel masse andre kjente LEGO Technic designere. Boken har selvsagt mye fantastiske bilder, men det er også en del beskrivelse av modellene samt litt om hvilke utfordringer designeren stod ovenfor når modellen skulle lages.

Felles med alle de nevnte bøkene er at man kan få inspirasjon til å bygge egne MOC’s og man kan lære nye byggeteknikker. Eller rett å slett bare nyte de flotte bildene av de fantastiske kreasjonene som folk har klart å lage av LEGO.

Ellers så kommer det jo ut en del magasiner også. Noen kan lastes ned gratis, andre må man kjøpe etterhvert som de kommer ut, Har ikke funnet noen hvor man kan abonnere på direkte. Noen kommer ut en gang i måneden, mens andre kommer ut 3-4 ganger i året.

https://www.nostarch.com/catalog/lego her har de mange bra LEGO bøker