Googie Highway

Har blitt helt opphengt i amerikanske bygninger fra 50-60tallet i det siste. Det startet med at jeg tilfeldigvis fant ut at stilen kalles googie eller populuxe slik at jeg kunne søke på bilder av det. Denne arkitekturen ble mye brukt for virksomheter som ligger plassert langs veien og trenger å vise igjen og er som en slags lettlivet og småvulgær lillesøster til den mer seriøse modernismen. Det er bygget i en litt rar målestokk som er bestemt av bilene. Dette var de minste kjøretøyene jeg klarte å få til uten at de mistet helt særpreget, og størrelsen på resten måtte følge det. Som vanlig er det ikke modeller av spesielle bygninger, men mer et forsøk på å få til bygninger innenfor en stilart.

Første bisniss langs veien er restauranten Swoosh

Swoosh Restaurant by Birgitte Jonsgard, on Flickr

Her er et bilde fra andre siden (og fra tidlig 60-tall, faktisk :smiley: )

Southern California, early sixties by Birgitte Jonsgard, on Flickr

Rett ved siden av ligger Gabe’s Gas & Grease.

Gabe's Gas & Grease by Birgitte Jonsgard, on Flickr

Her inne bak disken har Gabe et lite kontor der han hoder orden på regnskapene fra bensinsalg og verksted.


Gabe's Gas & Grease by Birgitte Jonsgard, on Flickr

Den (foreløpig?) siste virksomheten langs veien er Mona’s Motel. Mona var litt bekymret for at den særdeles moderne, men diskret kolorerte soveromsfløyen skulle bli litt anonym, så hun flesket til med et ekstremt tak og skilt for å bli lagt merke til. Ut i fra antallet biler på parkeringsplassen ser det ut til at strategien virker.

Mona's Motel by Birgitte Jonsgard, on Flickr

Mona er svært glad i pølser. Så glad at hun insisterte på å få logoen sin utformet med dem.

Mona's Motel by Birgitte Jonsgard, on Flickr

Til slutt et kveldsbilde av hele stasen.

Nighttime at Googie Highway by Birgitte Jonsgard, on Flickr

Flere bilder (både nåtidige og fra tidlig 60-tall) her: https://flic.kr/s/aHskVDEXnP

Birgitte

Kult!

Fantastisk :smiley:

Har allerede sett Swoosh fra tidligere, flott tillegg med de to andre. Mangler bare boulevarden, midtrabatten, drive in kino, smultringbaren og casinoet midt i mot, så har du en komplett forlystelsesdel av din drømmeby :smiley: :smiley: :smiley:

Herlig format, midt i mellom minifig og mikroskala, hva skal den kalles, desiskala/hektoskala?

Lurer på om faktisk midi-skala er et begrep. Litt usikker siden midi vel har noe med lydformat å gjøre…

Uansett, herlige bygg. Alltid forfriskende å se noe “annerledes”.

Nesten som jeg kjenner ørkenstøvet i luftveiene når jeg ser de byggverkene. Flott detaljrikdom i en uvant skala :smiley:

Fantastisk kult! Jeg setter veldig pris på skalaen dette er bygget i. Det gir store myligheter for detaljer og kule løsninger ute at det blir for stort. Stilen er faktisk noe jeg ikke har tenkt så mye over. At dette er en egen bygg art. Men det plasserer byggene veldig godt i tid og sted.

Veldig bra bygget :slight_smile:

Jeg bruker midi-scale som søke ord når jeg søker etter inspirasjon i lego, og basert på treffene jeg får ser det ut til å være i bruk en del ja. Men vet ikke om det er “vedtatt” at det er det det heter :slight_smile:

Imponerende og inspirerende! Blir nesten skremt, våger jeg å bygge egne MOC etter dette?

kletvoldlego/Mogens

Wow! Så herlig!

Utrolig stilig, og unikt. Meget imponert :sunglasses:

Jeg digger disse byggene. Men så har jeg jo en tendens til å like rare vinkler :slight_smile:

Det merkelige er at jeg ikke oppdaget skalaen før baard lurte på hvilken skala dette egentlig var. Og jeg hadde ikke lagt merke til at bilene var smalere enn 4 stud … kult!

Dette var jysla flott… Heilt topp…

OMG!! Disse er helt rå!
Ser gjerne mer av slikt :sunglasses:

Hei, og takk for kommentarer!

Ser at folk bruker begrepet midiskala. Deborah Higdon bygger en del i dette formatet og har opprettet en gruppe på Flickr for midiskala- bygninger. Hun bruker det om alt som ligger mellom minifigskala og mikroskala. Det er også en gruppe som kalles LBC3 Microscale (TT). LBC står for Lego Build Code 3, de bygger tog og større kjøretøy som er tre knotter brede, og etasjer er tre klosser høye.

Var det ikke sånn vi skulle slutte å tenke :slight_smile: Vi bygger fordi det er gøy og deler fordi noen kanskje kan bli inspirert av det. Vi deltar ikke i kretsmesterskapet i legoflinkhet!

Jeg tror disse bygningene fungerer så godt i denne målestokken fordi de har lite detaljer, det er alle vinklene og kurvene som er det karakteristiske. Det med bilene var ganske pussig. Jeg synes vanligvis det er nærmest umulig å bygge biler. Enten så ser de ikke ut, eller så henger de ikke sammen - ofte begge deler faktisk… men disse små, med så mye færre muligheter var enkle å få til. Jeg laget disse også, som opptil flere klarer å gjenkjenne, men de passer ikke inn i denne modellen.

Citröen DS by Birgitte Jonsgard, on Flickr

WOW!!..utrolig bra. Så mange detaljer i den skalaen :slight_smile: Veldig kreativt. Jeg hadde kjørt innom der hvis jeg var på Highwayen og fikk lyst på en matbit :slight_smile:

WOW!!! :slight_smile:

Hvordan har jeg klart å gå glilpp av denne? Den var jo direkte FANTASTISK!!!

Æ syns det dær va grisebra! :mrgreen: :smiley:

Jeg elsker denne serien med bygninger, helt fantastisk kult laget :smiley:

Hvorfor i all verden har jeg ikke sett denne før? For en fantastisk samling byggverk! Jeg er forelska!!!

Stilfullt.
Ikke lett å finne ord som dekker…jeg bare nyter det hele. :slight_smile: