GitHub

Noen som vet hvordan GitHub fungerer?
Fant et spennende script/programsnutt som jeg ønsker å få implementert, men forstår ikke helt om man betaler for produktet eller for å kunne få bistå med utvikling.

https://github.com/pricing

Tenkte på denne snutten: Universalviewer

Dette er open source så du kan laste ned og bruke. Betalingen du peker på er jo til github for prosjektplass og går ikke til utvikler.
Fant ikke noe løsning for donasjoner i farten.

Supert :smiley:

Du trykker bare på “Clone or download”-knappen (den grønne) for å laste ned filene, og så står det forklaring lenger ned på siden som beskriver hvordan du kan benytte deg av den.

GitHub består av en stor mengde (over 100 millioner) vidt forskjellige “repositories”. Hvert enkelt repository kan enten være skjult (“private”) eller åpent (“public”), og ha forskjellige vilkår for bruk.

Forretningsmodellen til GitHub er å ta betalt for skjulte repositories (brukt av prosjekter/bedrifter som ikke vil vise koden sin offentlig) og bidra til deling av kode (“open source”) ved å tilby åpne repositories gratis, slik det står på siden du lenket til: “GitHub is free to use for public and open source projects.”

Når du først har funnet et åpent repository er det ingen som kan nekte deg å kopiere eller laste ned dette. (Tvert imot, GitHub gjør det ekstremt enkelt å gjøre dette.) Det kan derimot medfølge vilkår for bruk av koden (eller andre elementer). Dette vil som oftest stå i en LICENSE.txt på roten av repositoriet.

SÅ, for til slutt å svare på spørsmålet ditt: Det repositoriet du lenker til er eid av Riksarkivet, som jo bør være åpen for deling, og ganske riktig (som det også står nederst på siden), dette repositoriet er lagt ut under MIT-lisensen, som er en av de minst restriktive lisensene, som sier du kan gjøre hva du vil med dette, så lenge du fortsetter å tilby kopiene (eller modifikasjonene) under MIT-lisensen, og beholder informasjon om rettighetshaverne.

(IANAL)

Takk for et mer utfyllende og forklarende svar om Github :slight_smile: