Fjell

Holder på med å lage et fjell med tunell. Det er bygd opp på 9 stk. 32x32 plater. Fy søren hvor mange klosser som går med!!! Rundt tunell-inngangene har jeg lagd “fjell i dagen” med 1/2-stud klosser. Ser for meg at jeg kommer til bestille en del (understatement) grønne klosser fremover. Foreløpig er jeg bare ferdig med de 3 midtplatene av fjellet som rommer tunellen. Avrundingen av fjellet ned på begge sider mangler foreløpig, og der skal støtet nå settes inn! Wish me luck! Laughing

Her er et forslag for å standardisere fjell-moduler. Ser bra ut, men ja, så mange klosser er det der… Confused

Matija wrote:
Her er et forslag for å standardisere fjell-moduler. Ser bra ut, men ja, så mange klosser er det der... Confused
ser bra ut? synes ikke de var spesielt pene. det ser ikke veldig realistisk ut når det er helt flatt, så rett vinkel bratt og så helt flatt igjen. med mindre området er terraformet.

Poenget er vel det som er inne (dvs. interconnectivity), ikke hvordan det ser ut.

Nå er jeg også av de som egentlig ikke har peil på tog og bygging av tog…
Men når dere nevner fjell mener jeg at som en person som bor i Nord Norge med masse fjell rundt seg så er jeg kvalifisert å bedømme hva som er fjell og hva som er åser og bakker Smile
Og jeg er enig med “torerik” at de fjellmodulene der så veldig terraformet ut. De kunne for eksempel komme fra midt Europa eventuelt nederland.
Men i Norge har vi da mer irregulære fjell.
Når dere snakker om fjell laget i lego tenker jeg på bruk av brikker som http://www.peeron.com/inv/parts/6083 og http://www.peeron.com/inv/parts/6082 i forskjellige gråfarger og hvitt og sort, samt med en del andre brikker i mellom for å gjøre den mer irregulær.
Som støtter inne i fjellet kan man bruke søyler som dette: http://www.peeron.com/inv/parts/30646, http://www.peeron.com/inv/parts/30646b eller
http://www.peeron.com/inv/parts/2002 . 30646b har jeg fått tak i i store mengder irødt fra en slik “rotekasse” fra LEGO hos Extra Leker. Viste ikke da hva de egentlig var brukt til, men såg med en gang behovet for dem i store konstruksjoner som søyler.

Ok, my bad, brukte feil ord & thread - beklager om dere ble så provoserte av det.

Jeg ble ikke så veldig provosert, akkurat! Så de fjellene i går på brickshelf og er nok enige at de var litt kjedelige. Han har nok tenkt mest på Rolling Eyes at de skal passe sammen både i bredde og høyde og da er det jo noen klare begrensninger. Jeg lover at mitt fjell er irregulært og i mange farger. Grått, mørkegrått, grønt og eh… I hvert fall blir det irregulært og på 32x32 plater som vi så på eksemplet.

Matija wrote:
Ok, my bad, brukte feil ord & thread - beklager om dere ble så provoserte av det.
hehe, ja, om det er noe jeg blir provosert av, så er det folk som ikke vet hvordan et ekte fjell ser ut Razz da du sa at du mente det så fint ut, trodde jeg du tenkte på det rent estetiske. jeg skjønner selvsagt at det kan være andre grunner til å bruke en slik standard, og om det var de du mente så bra ut trakk jeg for raske konklusjoner angående ordbruken din; i så fall: beklager Smile

Guys, vi trenger noe sånt, noen som tar ansvar? Very Happy

Matija wrote:
Guys, vi trenger noe sånt, noen som tar ansvar? :D
Tror du nettopp meldte deg frivillig ;-) (url fjernet siden forumet ikke ville la meg ha den med.. )

Gjerne, så lenge noen gir meg nok burps & klosser Wink

Jeg vet ikke helt om det er noe slikt vi bør ha med, jeg?! Jeg synes det ser litt “dopa” ut. Bedre med mindre saker som ser ut som det er en del av lay-out’n og som ser ut som det kunne ha steget opp fra landskapet, ikke “Danmark med Mount Everest”?
Sad (endelig fikk jeg brukt den) Egentlig så ser det ut som noen har tatt en pappeske og bygd med pappmache rundt den!?

Jeg likte både de stilistiske modulene og syre-fjellet jeg - men en mellomting med det beste fra begge - er ikke det alltid en god vei…? mange gode ideer tilsammen i de mappene i hvert fall!