Bygge bil med motor?

Hei! Vi tenker å prøve oss på å bygge bil på frihånd. Ønsker å bruke techno-LEGO og vil få til å kunne styre både hastighet og retning på bilen. Tanken er en bil på f.eks ca. 20 * 40 cm. Er det noen spesielle ting vi bør tenke på ved valg av motor(er)? Og har dere tips til god svingefunksjon? Ellers noe annet dere tenker er nyttig å tenke på?

På forhånd tusen takk for hjelp :slight_smile:

Spørsmålene dine blir litt for generelle. Prinsippet for styring er enkelt, men det er mange måter å bygge det på. Beste måten å lære å bygge er nok å starte med sett. Evt kan dere studere byggeveiledninger fra gamle technic-sett på peeron.com.

Dere trenger en motor som kan svinge ut til et greit rattutslag, og så bli der.

Med Powered Up kan alle motorene programmeres til nettopp det, og det krever ikke stort innen programmering. Hvis jeg husker rett har Powered Up-appen en blokk som gjør nettopp det, mne jeg tror ikke du får det til med en fjernkontroll.

Om man bruker Pybricks så kan man også nå bruke den enkle fjernkontrollen fra Powered Up for å styre styring og gass direkte uten noe mellom. Har ikke forsøkt dette selv enda, men har sett det demonstrert på Youtube. Du får ikke akkurat presisjonsstyring ettersom fjernkontrollen bare har av/på brytere og ingen regulering.