Build the Change 2014 i Tromsø

LEGO sitt event Build the Change 2014 som har gått eller går over hele landet nå har også ett event i Tromsø.
Det startet 23. september og skal holde på helt til 12.oktober.
Her kan alle komme inn å bygge med LEGO så mye de vil! Åpningstidene er 11-16 på lørdager og søndager og 11-19 på hverdager.
Eventet holdes på NordNorsk Vitensenter rett ved universitetet på Tromsøya.

Vi i Brikkelauget her i Tromsø startet å sette opp vår utstilling den 25.september og var omtrent ferdig med å stille opp det meste på søndagen etter.
Det var en god del besøkende på både lørdag og søndag. Mandag derimot var en stille dag. Vitensenteret bestemte seg å stenge en time før tida da det ikke hadde vært noen her siden kl 14 da ett busslass med turister fra Hurtigruten dro herfra.

Siden da har det tatt seg veldig opp og har til tider vært mange skoleklasser innom her. I går kveld var det studentkveld og da holdt vi på frem til kl 22:00 og hadde det kjempemorro.

Kommer bilder senere i kveld fra vår utstilling. Men her har vi satt opp litt av hvert.
Kjellisbjellis har en kjempestor månebase med masse modeller fra Classic Space stilen. I tillegg har vi en stor by med masse modulhus og biler og tog. Togene er helautomatiserte og styres fra PC.

Så har vi en del store Technic kjøretøy. Samt at jeg har stilt ut noen bygg fra Tromsø: Ishavskatedralen, Verdensteateret, Kirkegårdsvegen 16 og Kirkegårdsvegen 14. De tre siste husene er det nå siste sjanse for å se live da de kommer til å bli demontert når dette eventet er over.

Siden vi alle er opptatt på dagtid i neste uke vil vi kun være her enkelte kvelder. Men Brikkelaugets utstilling er åpen hele tiden i helgene.

Velkommen innom!

Her er en liten video som også demonstrerer GamesOnTrack systemet og full automatisering av togene, lyssignalene og sporvekslerne.
[youtube]c42LPTRV4AM[/youtube]

Her er bildene jeg lovet av utstillinga i Tromsø:

flickr.com/photos/f0nix/set … 922269749/

Her er enda flere bilder fra Build the Change i Tromsø. Disse er tatt med Lytro kameraet mitt:
pictures.lytro.com/F0NIX/albums/164486

For de som ikke har sett slike bilder før: Klikk på ett bilde for å få det i stor utgave. Så kan du klikke på forskjellige steder på bildet for å fokusere på det punktet. En annen funksjon er at du trykker og holder museknappen nede mens du beveger musen og du får en perspektivskift visning og kan “se rundt” objekter og får en veldig 3D følelse. De som har skjermer med 3D støtte kan også slå på dette og se bildet i 3D.

Fikk ikke dette til å fungere skikkelig i Opera, men funket helt fint i IE, Chrome, Safari og FireFox. Vet at Lytro har nylig oppdatert galleriet med noen nye funksjoner og det kan være grunnen til at bildet ikke vises i Opera browseren…

Sinnsykt stilig med lys og systemet med styringa av togene. Har du en plass der du har forklart mer detaljert om hvordan dette blir gjort?

Togstyringssystemet kan du finne mer info om her: viewtopic.php?f=2&t=3695
Lysstolpene kan du finne mer info om her: viewtopic.php?f=1&t=1269
Lysene på månebasen er ikke laget av meg, men det er helt enkelt LED-spotter som du kan kjøpe på Clas Ohlson som er ribbet for unødvendig plastikk og lagt inn bak en trans yellow plate (laget av Kjellisbjellis på forumet)