Brikkelaugets arrangementplanlegger

Så… tenkte å vente litt før jeg ble helt ferdig, men det er kanskje like greit å gjøre det nå.
Jeg driver og lager en web-basert applikasjon der vi alle kan legge inn våre kreasjoner for LEGO World og andre fremtidige arrangementer. Bønna og Helge driver allerede og tester det, så jeg er snart tilbake med mer konkrete opplysninger! Smile
For å forhindre misbruk, skal jeg lage kontoer for hver person som kommer til å bidra med noe, og da kan dere selv legge in egne kreasjoner (helst med bilder!).
Dessverre ligger databasen til forumet på en helt annen server, så det blir vanskelig å koble den til applikasjonen, derfor ber jeg dere sende meg en pm (eller mail, for dem som har adressa) med følgende opplysninger:

  • Login på forumet
  • Ønsket passord
  • Fullt navn
  • Sted (optional)
  • E-mail (optional, men det kan være kjekt å ha i tilfelle det blir “masse”-utsendelser om et viss arrangement)
  • Mobilnummer (optional, men igjen det kan være kjekt å ha når vi er der på stedet og lurer på hvor en viss person er og om de kommer Smile)
    På web-sida vil det kun vist deres forum-login, resten blir bare lagret i databasen og evt. skrevet ut for å ha det tilgjengelig i løpet av et arrangement.

Dette høres jo fint ut Very Happy

“Send meg passordet ditt i en mail”, hihi Wink

[Edit: fjernet unødvendig kommentar]Sist endret av Matija den 2007-11-15 19:55:45, endret 2 ganger
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding Besøk Medlemmets Nettside
<tr>
	<td width="150" align="left" valign="top" class="row1"><a name="2916"></a><b>Michael</b>Ble Medlem: 30 Nov 2005Innlegg: 152: Bosted: Sandefjord<a href="">Items</a></td>
	<td class="row1" width="100%" height="28" valign="top"><table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
		<tr>
			<td width="100%"><a href="viewtopic.php?p=2916&sid=086456f01f5fba178beddf098ac4f81b&mforum=brikkelauget#2916"><img src="templates/subSilver/images/icon_minipost.gif" width="12" height="9" alt="Innlegg" title="Innlegg" border="0" /></a>Skrevet: 2007-11-15 08:50:47&nbsp;&nbsp; &nbsp;Tittel: Riktig</td>
			<td valign="top" nowrap="nowrap"><a href="posting.php?mode=quote&p=2916&sid=086456f01f5fba178beddf098ac4f81b&mforum=brikkelauget"><img src="templates/subSilver/images/lang_norwegian/icon_quote.gif" alt="Svar med Sitat" title="Svar med Sitat" border="0" /></a>   </td>
		</tr>
		<tr>
			<td colspan="2"><hr /></td>
		</tr>
		<tr>
			<td colspan="2">Dobar dan!

Blant oss vanlige mennesker, som kan litt mere enn 0 og 1, hersker en del tvil mht sikkerheten av epost og passordene. (Man gjør nemlig sine erfaringer med disse supersikre dataløsninger som bryter sammen etter 5 min.)
Derfor har æ så mange alias her i forumet.
Eller sender Du dine paypal passord og kortnumrene sånn ut i det fri?
Svarer på alle nigerianske loddnumrene?
Forsikitgheten er mora til Legokisten!
Hilsen
Mich.a

Dobar dan!
Blant oss vanlige mennesker, som kan litt mere enn 0 og 1, hersker en del tvil mht sikkerheten av epost og passordene. (Man gjør nemlig sine erfaringer med disse supersikre dataløsninger som bryter sammen etter 5 min.)
Derfor har æ så mange alias her i forumet.
Eller sender Du dine paypal passord og kortnumrene sånn ut i det fri?
Svarer på alle nigerianske loddnumrene?
Forsikitgheten er mora til Legokisten!
Hilsen
Mich.a

Vent litt nå - prøver du å sammenligne info om LEGO-modeller (bilde, størrelse, …) med PayPal-kontoer, kredittkortnumre og sånn? Du kødder, sant?
Ett spørsmål bare - hvordan kan du bruke dette forumet da i det hele tatt? Det er ett av de minst sikre applikasjoner ever, med altfor mange hull som stadig blir oppdaget og som da må tettes. Eller BrickShelf… Eller BrickLink, der du faktisk plasserer ordre, alt uten noen som helst kryptering elns (og der passordet ditt unødvendig blir sendt ut flere ganger, ukryptert seff)…
Altså, min jobb dreier seg faktisk om sikkerhet og jeg vet litt om det. Ingen sa at denne løsningen var supersikker og at den i det hele tatt skulle vært det (den ligger heller ikke på en https-side, vel å merke). Men for, for dens nåværende bruksområde synes jeg den er mer enn sikker nok.
Men klart, om du skaffer meg en https-server, betaler meg noen tusen (kroner/klosser) for jobben, får du gjerne en übersikker løsning! Wink

derfor burde du forstå at noen våger å sette spørsmålstegn ved din oppfordring om å sende passord.
MÅ forumet her og denne planleggeren absolutt har samme passord?
Det var en gang noen som trodde at Enigma og Goliat skulle være helt sikker.
Hilsen
Michael

Ok, nå skjønner jeg poenget ditt. Jeg skrev altså “ønsket passord”, dvs. man selv velger (et nytt!) passord man vil ha der. Mulig det ikke var klart nok, men ja, det blir helt uavhengig av forum-passordet og forumet generelt. Når det gjelder brukernavnet - det tenkte jeg å ha det samme som på forumet bare for at alle på en lett måte kunne kjenne igjen hvem som sto bak modellen.
(ble ikke Enigma knekket kun fordi et eksemplar og kodene hadde lekket ut?)

Hei,
da tror jeg applikasjonen er klar for å kunne vises frem Smile
Når man har logget seg på kan man legge til egne modeller (evt. endre på dem etterpå), filtrere etter en viss person, osv.
Man får et større bilde av en modell ved å komme med pekeren over thumbnailet.
Neste steg blir vel å lage en egen tabell for vei- og grunnplater, samt skinner, da dette er noe mange har mye av det samme.
Kom gjerne med forslag om forbedringer!

Matija wrote:
Kom gjerne med forslag om forbedringer!
Kjempebra Matija. Første forslag til forbedring: Nå som det begynner å komme mange modeller, vil vi ikke se bildet øverst når vi beveger musepekeren over bildene nederst på lista. (ikke vi som har laptop i hvertfall) Du kan kanksje få visningsbildet til å flytte seg nedover i takt med skrollinga.

Bra opplegg.
Bildene kan være klikkbare, og det store bildet som kommer når man holder musa over bør flyte med skjermen.
Ellers er det en del koderusk og bugs, men det tar du vel etter hvert.

Er det mulig het for at jeg kan få en bruker der og eller???

torerik wrote:
Bildene kan være klikkbare, og det store bildet som kommer når man holder musa over bør flyte med skjermen. Poeng. Skal finne på en bedre løsning for det.
torerik skrev:
Ellers er det en del koderusk og bugs, men det tar du vel etter hvert. Kan du være mer presis, så at jeg kan ordne det med en gang? (gjerne i pm, trenger ikke plage andre med tekniske detaljer)