Bricklink ønskelister - hvordan finne "riktig" selger?

Har lekt meg litt i LDD, og sitter med en(les:flere) Bricklink ønskeliste.
Men, sliter med å finne den “riktige” selgeren, som har flest mulig av brikkene, billigst mulig.
For enkeltdeler så har man jo mulighet til å få opp en liste over hvem som har hvor mange og til hvilken stykkpris.
Men, er det mulig å få samme type liste med samlet priser for flere deler?
I det ene tilfellet så har jeg en liten digital MOC, med 16 forskjellige deler, og da er det mer viktig å få færrest mulig selgere/ordre enn å få billigst pris pr del fordelt på 16 selgere…

http://www.buildingoutloud.com/brickficiency.php her er et program som finner ut dette for deg. kan være litt knotete å bruke og kalkuleringer tar til tider lang tid men det fungerer i det minste.

Du kan også bruke en av Bricklink’s Wishlist knapper, hvis du har laget en BL ønskeliste av bitene.

Under Wanted menyen er det en “By Shop” fane, velg denne, velg ønskelista di og sorter etter “Lots (Unique)”. Da får du en liste som viser hvilke Bricklink butikker som har flest “lots” av ønskelista di.
En “lot” er x antall av den samme brikken.

117 (117) betyr at de har 117 lots og 117 av de er forskjellige biter
153 (117) betyr at de har 153 lots av 117 forskjellge biter, altså er noen av bitene listet flere ganger i butikken. Det kan bety at selgeren har både nye og brukte biter, eller at noen av bitene er lagt ut med en annen pris ved for eksempel kvantumsrabatt.

Denne selgeren har NESTEN alt og er meget hyggelig.
Alle mine brikkekjøp er gjort gjennom hans butikk.
http://www.bricklink.com/store.asp?p=1001bricks 1001bricks

Han har definitivt ikke “alt”, men utvalget er veldig stort, og jeg støtter Kristska hundre prosent i at servicen er upåklagelig. Du kan nok finne lavere priser hos andre selgere, men Sylvain hos 1001bricks leverer kvalitet og har praktisk talt aldri tellefeil, og står alltid øverst på lista når jeg også skal bestille.

Absolutt en bra butikk, men hadde jeg handlet alle mine deler til mine prosjekter fra 1001bricks hadde jeg vært ruinert.

Helt klart en bra butikk som har mange deler og god service. Men som andre nevner er prisen noe høyere.
Nesten aldri hatt noe problem der. Det ene problemet jeg hadde, ble løst enkelt og greit.

Støtter denne, jeg bruker så og si bare denne funksjonen når jeg er på jakt etter deler fra ei ønskeliste. Jeg pleier å åpne de par første butikkene, legger i kurv og sjekker totalen.

BL har gode systemer for å sjekke pris på enkeltdeler eller finne butikker med flest mulig av delene på lista, men ikke noen funksjon for å kombinere dette så vidt meg bekjent.

Jeg har også handlet en del fra 1001bricks. Den er nok noe dyrere, men den har godt utvalg, delene har alltid vært godt pakket og det leveres raskt.
Ellers har jeg god erfaring med disse, ikke fullt så godt utvalg som 1001bricks, men generelt noe lavere priser:
Bricktivity (http://www.bricklink.com/store.asp?p=greenman)
AFOL Support (http://www.bricklink.com/store.asp?p=apple_brick)

Betaler gjerne litt mer om service er god og jeg kan finne alt hos en selger. Orker ikke dette med småkjøp fra flere butikker. Da får heller onkel Tollkontrollør få noen kroner…