Blogging

Her en dag gjorde en kontakt på Flickr meg oppmerksom på at et av bildene mine var blitt blogget. Jeg sjekket siden, og fant ut at det også var ”reblogget” en del ganger. På de fleste av disse sidene var det i godt selskap med andre legobilder , andre steder var mer tvilsomme. Det finnes åpenbart noen der ute med svært variert smak som bl. a. liker bilder av både naive middelalderbyer i lego og kjønnsorganer, og det er jo greit nok, men ikke en kombinasjon av motiver jeg ville valgt å presente selv. :slight_smile: Jeg synes egentlig dette er ganske komisk, og man må vel bare regne med at bilder havner hvor som helst når man legger dem på nettet . Ser at noen vannmerker bildene, men oppnår man egentlig noe annet en at et vannmerket bilde havner hvor som helst?

Birgitte

Takket være Flickr har jeg fått to store nye interesser: Leker (for tiden med stort hovefokus på LEGO :smiley:), og fotografering. Jeg tenker som så at hadde det ikke vært for nettet hadde jeg ikke holdt på med det her, så da får det heller være at noen tar seg til rette.

Jeg synes at det i hvert fall er greit så lenge det er lenket tilbake til min Flickr-side, det er for meg helt uproblematisk (så lenge det ikke dreier seg om store kommersialle aktører, men det har jeg ikke opplevd). Særlig ett av bildene mine lever et helt eget liv på nettet, og der er de fleste uten lenking eller referering til meg, og det synes jeg nok er litt irriterende, men samtidig et stort kompliment… Googler noen stikkord innimellom for å følge litt med.

Vannmerker over hele bildet får meg bare til å bla videre til neste, det liker jeg ikke i det hele tatt. Noe lite nede i hjørnet burde man kanskje vurdere, selv om de med virkelig dårlige hensikter nok finner måter å fjerne det på, eller rett og slett klipper det vekk. At det merket da havner rare steder er vel antakelig ikke så stort problem, det er vel åpenbart at det ikke er du selv som har valgt å publisere noe der. Jeg tror også at publikumet er ganske smalt på Lego- og kjønnsorgan-blogger :wink:

Guro

Takk for innspill, Guro. Greit å få vite hvordan andre ser på dette og er i grunnen enig i det du skriver om vannmerking (men jeg tror et sånt bloggkonsept kunne blitt populært :wink: )

Mye fint på flickr-siden din forresten!

Birgitte

Nå måtte jeg svare her likkavel =p hva er et sånnt blogg-konsept?

Beklager hvis det var vanskelig å forstå. Humor er vanskelig…

Med fare for å overforklare: jeg fant ett av bildene mine på en blogg mye forskjellig, blant annet pornografiske bilder. Guro mener vel at det ikke er så mange som følger en sånn blogg, så det er ikke noe å bry seg om. Min dårlige vits i parantes går på at en blogg med bilder av lego og nakenhet burde være populær (mange liker å se bilder av lego, enda flere liker å se bilder av nakne mennesker).

Birgitte

Var det konseptet jeg syntes jeg leste ja =p

Men sånn ellers blir bilder både stjålet og “stjålet” og havner over alt uansett om det er vannmerka eller ikke. De mest kjente vannmerkede bildene er jo de til LEGO. De skal hovedsaklig ikke ut på nettet. Men det finnes enkelte unntak ved leketøysmesser, men det er jo ikke de bildene vi skal diskutere =p

våre bilder vi tar og legger ut vil havne hos bloggere verden over fordi alle vil ha noe å skrive om. så skal du sikre bildene dine så må du desverre ikke legge dem ut =(

Sliter selv med folk som stjeler bilder som kun selges til aviser. mange som kopierer bildene og putter dem rundt på foruma. ikke alltid like lett å finne.

men så lenge det gjelder LEGO bildene mine lar jeg dem få lov. jeg taper ikke noe penger på å la LEGO bildene flyte rundt på nettet :wink:

Så enten så må man akseptere det ellers må man slå hardt til :wink: