Blir Toys R Us og BR solgt?

e24.no/naeringsliv/konkursdrama- … t/24142783

Mulig det blir et kjempesalg om det går rett vest, dog tror jeg det er bedre på sikt å ha de med videre for konkurranse/tilbud :confused:

Så lenge butikkene i Norge drives på lisens så er det vel forhåpentligvis bare merkevaren som evt. forsvinner, mens butikkene kan fortsette etter navneskifte.

Med prismatch som de har innført nylig så er det jo blitt et ganske bra sted å kjøpe LEGO i butikk; stort utvalg, endel D2C sett, promos og kampanjer. Promo-settene går nok fort med i dragsuget dog.

"Enkelte medier skriver i dag at TOYS”R”US er nær konkurs. Nyheten handler om amerikanske TOYS”R”US og har ingenting med butikkene i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island å gjøre. I disse landene er det selskapet TOP-TOY som eier og driver butikkene, og har kun lisens fra amerikanske TOY”R”US til å bruke merkenavnet. En eventuell amerikansk konkurs vil derfor ikke påvirke de nordiske butikkene.

Vi fortsetter å være her. :slight_smile: Del gjerne."

Fra TrU Ålesunds Facebookside.

Foreløping er ikke de Norske påvirket, men vet jo aldri hva som skjer på sikt…

e24.no/naeringsliv/konkurs/leke … n/24285647

Tror ikke Top-toy er berørt på samme måte. Her i byen er i allefall TrU den store lekebutikken. Ser mer problemer hos Ringo eller Kosmoz her. Som begge har 1 butikk hver. Top-Toy eier to butikker på samme senter her. En BR og en TrU.

Som det skrives i saken har TrU i Statene slitt med konkurransen fra Amazon og Walmart, mens her i byen (kanskje landet…?) ser det ut til at Top-Toy klarer å følge konkurrentene enda. Det virker som om de europeiske grenene som legges ned nå mulig har hatt samme eier og at problemene i statene ble spikeren i kisten for dem også…

Er nok påvirket her også gitt :cry:

e24.no/naeringsliv/vil-legge-ne … e/24510989

Denne uken kommer svaret på hvilke butikker som legges ned…

Det er jo en veldig trist utvikling og om dette fortsetter blir det ikke mange fysiske butikker igjen… Kun lekekassen på nett og de blir sikkert utkonkurert når Amazon dukker opp i landet :stuck_out_tongue:

Top-Toy, som driver Toys ’R’ Us erklærer seg selv konkurs. :cry:
e24.no/naeringsliv/top-toy-som- … s/24527703

Dette var værre enn frykta, ille for oss og så klart tragisk for de ansatte :cry:

Blir ikke mange fysiske lekebutikker igjen om alle BR og TRU legges ned :open_mouth:

Så ufattelig tragisk for alle ansatte!! Utrolig kjip nyhet for oss alle. Toys var mer enn bare en butikk, det var jo en destinasjon i seg selv… neiognei… de ansatte og butikkene vil bli savnet! Håper alle finner seg nye jobber så fort som mulig.

Uffda. Triste greier. Jobbet selv i leketøybransjen da skiftet begynte mot det digitale for ca 25 år siden. De analoge lekene taper dessverre stadig andeler - og TRU butikkene ble kanskje for store…? Tøffe omstillinger…

Triste greier ja, ikke noen god melding for de ansatte å få i romjula. :frowning:

Synd hvis begrenset tilgang til LEGO var siste spikeren i kista. Var innom TRU tidligere i dag og det var som nevnt i andre tråder veldig utplukket. Men kan vel fort være en sammenheng mellom kreditt/likviditet og tilgangen til produkter.

Håper det er noen som ser muligheter i lokaler/ansatte og får stablet noe nytt på beina. Det blir ikke mange butikker igjen når TRU/BR forsvinner.

Er noe forvirring rundt ToysRUs & BR, mulig den norske delen ikke er konkurs enn så lenge. Da er det bare å krysse fingrene…

https://www.nettavisen.no/na24/full-forvirring-rundt-top-toys-konkurs/3423574021.html

Det virker ikke som om kommunikasjonen internt fungerer helt…

Toys’r’us Trondheim har lagt ut følgende på Facebook:

“Kjære kunder. Vi anmoder alle som har fått gavekort i julen til å bruke de innen nyttårsaften, da vi ikke vet hva som skjer med TRU i Norge etter det. Vi har åpent i dag fra 10-18 og på nyttårsaften fra 10-16.”

Og der dukka likelydende tekst opp hos BR Trondheim Torg. Med ekstra påminnelse om å bruke mynter/poeng.

Jeg har noen gavekort jeg burde ha brukt hos BR, men når jeg sjekker lagerstatus i butikk på nettsiden så ser det ut til at BR på Oslo City, som nå er min nærmeste, ikke har noe som helst på lager.

Er det noen av våre hovedstadsbeboende medlemmer som har vært der, eller hos BR i Byporten i de seneste dagene? Er det helt tomt for Lego i hyllene, eller er det nettsiden som ikke er helt oppdatert?

Og da kan vi vel si at BR og TrU i Norge foreløpig består siden de ikke er tatt med i konkursen, sikkert fordi de er i Norge og må ha eget selskap fordi vi er utenfor EU :stuck_out_tongue:

https://e24.no/naeringsliv/toys-r-us-norge-og-br-leker-i-norge-vi-er-ikke-rammet-av-konkursen/24528416

BR leker i Norge er også konkurs det eies av dansk firma. Alle BR butikkene blir lagt ned.

Noe Lego har de sikkert selv om det er utplukka, så er det snakk om en del kr hadde jeg brukt de opp i morra og heller bytta de inn igjen seinere om de mot formodning overlever…

Er jo lov å håpe, men når eierne skylder et par miliarder, regner jeg med det er et kort tidsspørsmål før de Norske går i dragsuget også…
Får håpe mange av butikkene overlever med nye eiere eller i andre kjeder, så færrest mulig mister jobben…

Top Toy Norge er registrert som AS uten morselskap i Brønnøysundregisteret.
Hvordan det går med Top Toy Norge er dermed kun avhengig av økonomien i Top Toy Norge.

I DK er de siste 5 BR og 21 Toys R Us butikker blitt lukket idag. Et stort salg av varelager i disse butikker er instilt.

De svenske og finske butikker skal ha salg i kommende uke. Om Norske butikker står det ingenting.

Ifølge denne melding i en dansk lokalavis i Roskilde - Roskilde var arnestedet for BR - står det at lese at det er realitets forhandlinger om salg av de to kjeder. Les mer her https://sn.dk/Sjaelland/BR-og-TOYSRUS-aflyser-udsalg-Lukker-butikker/artikel/803542

kletvoldlego/Mogens