Artikkel om Legoutstilling

Daws, I drenge og piger!
I bladet: Modell & elektronikk, NR. 4, 2007, s. 60-63 er det en artikkel om en større Legoutstilling bortover i Junaiten.
Bare for å ha sagt det, så er det ekstra nevnt det fine MONORAIL-anlegget dem hadde der.
Monorail er kjempepopulært hos de skuelystne børnene, men pga høy batteri-forbruk ikkje så velegna tel langvarig kjøring i fire dager. Men kanskje Lego ville
sponse noen DUraceller???
På side 77 et bilde av Kiruna-expressen.
Enspora hilsen
Michael

Mono var også en populær avspillingsstandard for musikk en gang i tiden. Da andre og mer hensiktsmessige, kvalitativt realistiske avspillingsmetoder, presset seg fram tok disse helt over. Mono er nå mer som en kuriositet å regne. Dog blir de brukt i flere former for alarmvarsling ennå, som kjent en ganske irriterende form for lydforurensing! Cool

Daws Du raske dreng!
Æ veit ikkje så mykje om musikk.
Men monotont e den sjelden.
Mulig unntak er jo Kraftwerks Autobahn.
Lyd? Ja, klart må vi ha lyd. Sett i gang med de gode, gamle lydsirener fra brann- og politibilene! Samme batterikasse som Monorail…Apropos Monorail: Det er framtida, det!
Hilsen
Michael

Og jeg som trodde én-skinnebaner var en kuriositet som bare Berlin og Sydney (pluss Disneyland) hadde. Sikkert en grunn til at det ikke er mer utbredt.
Svevetog! Dét, er fremtiden det! Men inntil teknologien kan tas i bruk av oss får vi klare oss med hva resten av verden har klart seg med i over hundre år: to skinner.